Home / archiefcentraal / fay claassen en mjz op jazz aan de vecht

fay claassen en mjz op jazz aan de vecht

De zesde editie van Jazz aan de Vecht, op 30 mei 2015, bij hotel Mooirivier in Dalfsen, krijgt met Fay Claassen en het Millennium Jazz Orchestra twee ware top acts in huis. De 6e editie is mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Gemeente Dalfsen, Provincie Overijssel en het VSB fonds.

Fay Claassen

De avond wordt geopend door Fay Claassen en band. Zij brengen een tribute aan Chet Baker. Tributes brengen is linke soep. Een tribute herhalen dus helemaal. Maar als je Fay Claassen heet en opnieuw toert met je hommage aan de Amerikaanse cool-trompetist en zanger Chet Baker, dan liggen de zaken anders. Wat Fay met vijf Nederlandse topmusici presteert, gaat lichtjaren verder dan een eerbetoon. Met haar interpretaties is Claassen zo zichzelf dat er geen seconde sprake is van imitatie.

In 2006 bracht Fay Claassen de dubbel-cd Two Portraits of Chet Baker uit, die in de VS de status van beste vocale album bereikte. In ons land scoorde de plaat onlangs ‘goud’, een unicum voor een jazz-cd. Nu het precies 25 jaar geleden is dat Baker bij een val uit het raam van een Amsterdams hotel de dood vond, was het in de ogen van Claassen de hoogste tijd voor een reprise van het theaterprogramma.

Fay wordt begeleidt door de top jazz musici van Nederland: John Engels (slagwerk), Jan Menu (baritonsaxofoon), Jan Wessels (trompet), Karel Boehlee (piano) en achter de bas staat Jan Voogd. Mannen die ragfijn en vlinderend maar ook stevig en stuwend kunnen begeleiden.

Millennium Jazz Orchestra

De Avond krijgt een swingend vervolg met Het jubilerende Millennium Jazz Orchestra. Zij bestaan dit jaar 25 jaar en presenteren hun nieuwste programma met composities van hun laatste CD ‘Safety Zone’.

De achttienkoppige band, bestaande uit musici uit heel Nederland staat onder leiding van componist, arrangeur en orkestleider Joan Reinders. Het MJO heeft samengewerkt met jazz grootheden als Kenny Wheeler, Pete Christlieb, Ack van Rooyen, Greetje Kauffeld, James Moody en Ernie Watts.

Uit de pers: “Joan Reinders is een grootmeester in het vinden van bij zijn band passende solisten. De mannen van Millennium nemen als kameleons de kleur aan van hun gasten”. In komende editie van Jazz aan de Vecht dan ook een mooie samenwerking tussen Millennium Jazz Orchestra en Fay Claassen.

De presentatie van de 6e editie Jazz aan de Vecht is in handen van jazzkenner pur sang Willem Habers.

Jazz clinics

Het festival brengt dit jaar voor het eerst jazz Clinics. Overdag kan het publiek gratis workshops die door leden van het Millenium Jazz Orchestra worden gegeven bijwonen. Een mooie gelegenheid om een kijkje in de jazz keuken te nemen.

Afterparty

Na de optredens van Fay Claassen en het Millennium Jazz Orchestra volgt traditiegetrouw een afterparty. Dit jaar verzorgd door Jazz DJ Etienne La Faille. De jazz clinics zijn vanaf 15.00u gratis te bezoeken. Het concert begint om 20.30 uur. Kaarten kosten 25 euro. En zijn te bestellen via www.jazzaandevecht.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.