dalfser gospelkoor akousate viert jubileum

Met daarin ruimte voor eigen repertoire maar ook voor dansacten van Dancing Devotion.

“Juist in de afwisseling wordt de avond aantrekkelijk”, blikt Tineke van der Linde vooruit. Samen met Niek Grooters, Janny Lans, Jeanet Kootstra en Annelies Kragt organiseert zij het jubileumconcert. “Neem nu Dancing Devotion met haar prachtige performance. Een groep met veel jeugdige dansers die haar repertoire net als wij baseert op het evangelie. Een gezamenlijk optreden van beide genres zie je niet vaak en dat terwijl we in Zwolle en Dalfsen vlakbij elkaar zitten.” Kosten noch moeite zijn gespaard om deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Om 20.00 uur gaat het concert van start in de Ned. Gereformeerde Kerk aan de Polhaarweg in Dalfsen.

Janny Lans laat de afgelopen maanden aan voorbereiding even door haar gedachten gaan; “Het is fijn te ervaren dat we veel medewerking krijgen, zowel van de kerk waarin we de organisatie doen maar ook door diverse sponsoren worden we geholpen. Uit onverwachte hoek maar met veel enthousiasme kregen we ook voor een aanzienlijk bedrag steun van Lions Ommen-Dalfsen. En dat ervaren we als een grote steun voor onze organisatie.”

Samen met zangduo Marcel en Lydia Zimmer brengt Akousate een gevarieerd repertoire op de bühne. Het interkerkelijk koor zingt een compilatie uit haar rijke geschiedenis maar ook een paar liederen van en samen met het Zimmer-duo. Zowel Nederlands als Engelstalig wordt gezongen.

Annelies Kragt: “Bij onze optredens, die wij vaak maandelijks hebben, worden wij op piano begeleid door onze dirigent en muzikale duizendpoot Bert Bootsma. Bert weet vaak voor de speciale optredens rond de christelijke hoogtijdagen fantastische muzikanten aan ons te koppelen. Ook bij ons jubileumconcert worden we begeleid door een Combo bestaande uit viool, basgitaar en drum. Deze muzikale mix wordt dan versterkt door KJA Media Dalfsen tot de juiste balans.”

Jeanet Kootstra weet de nodige feiten op te sommen; “Onze naam is ontleend aan het Grieks en betekent “hoort, luister”. Wij zingen vierstemmig en voornamelijk met muzikale begeleiding van Bert maar ook à capella-liederen gaan wij niet uit de weg. Projectmatig hebben we een lange CV: Paasproject “Van kribbe tot kruis”, deelname aan de Vechtdal Gospel Festivals, een buitenlandreis, musical Elia maar ook de Passion. Hoewel de oprichting vanuit de protestantse geloofsrichting tot stand is gekomen is onze identiteit nu interkerkelijk. Bij Akousate is iedereen welkom, ook zonder kerkelijke achtergrond.”

Het concert is gratis toegankelijk en wordt gehouden in de Nederlands Gereformeerde Kerk (Polhaar) aan de Polhaarweg in Dalfsen. Op 30 mei om 20.00 uur (kerk open 19.30 uur). Nadien is er een collecte voor de bestrijding van de onkosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.