bv natuurlijk comfortabel en duurzaam wonen

‘‘Wat wij bij Coen voorop stellen is dat het fijn moet zijn om in je huis te wonen. Om dit te bereiken kunnen wij metingen doen met onze Energie Dokter Methode. Het huis is als het ware de patiënt, dat helemaal doorgemeten wordt om zo advies te geven en ook om uit te vogelen wat voor jullie prettig wonen is. Duurzaamheid is hier zonder uitzondering een gevolg van.”

Om dat prettig wonen concreet te maken meten we met bepaalde apparatuur, zoals een warmtecamera en CO2-meter de behagelijkheidsindex, waardoor je precies kunt zien hoe de isolatie, ventilatie en temperatuur is geregeld in je huis. Door je eigen voorkeuren in kaart te brengen met informatie die wij je leveren, kunnen we vervolgens advies geven voor de mogelijke en gewenste aanpassingen aan je huis. Hierdoor kun je bijvoorbeeld kiezen voor koele slaapkamers en een lekker warme woonkamer, maar denk ook aan minder of geen tocht doordat de lekken goed zichtbaar worden. Door deze blueprint begin je niet zomaar aan zonneboilers, warmtepompen of zonnepanelen, maar kun je precies die technieken kiezen die op jouw voorkeuren aansluiten.

Als ik mezelf als voorbeeld neem: mijn partner en ik hebben een andere temperatuurbeleving. Zij zet de verwarming graag wat hoger, waardoor ik het te warm vind. Door goed te isoleren en wat andere aanpassingen door te voeren is de temperatuur dichter bij elkaar gekomen, waardoor het voor ons nu op dezelfde temperatuur aangenaam is. Het idee is, dat je in de winter lekker op je blote voeten door het huis moet kunnen banjeren en het in de zomer toch lekker koel is. Natuurlijk is het energiebesparend, maar het is vooral comfortabel wonen.”

Wil je meer informatie over deze methode om prettiger en tegelijk duurzamer te wonen? Neem dan contact op met Coen energie comfort via energiearchitect@coendoen.nu. Wil je graag advies van de BV Natuurlijk? Neem dan contact op via info@bvnatuurlijk.nl of kijk op www.bvnatuurlijk.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.