Home / archiefcentraal / beter kijken door expositie adriaan holsappel

beter kijken door expositie adriaan holsappel

In het kunst om Dalfsen weekend van 2 en 3 mei exposeerde Adriaan Holsappel met een buitenexpositie bij de Natuurboerderij de Lindehoeve. De fotograaf had in het weekend ruim 275 bezoekers op zijn kunstpunt. Dat zijn meer bezoekers dan tijdens zijn vorige expositie op deze locatie. Iets meer dan vijftig bezoekers deden mee met de 10xkijken-quiz. “Ik kreeg leuke verrassende reacties. Een enkeling vond het maar niks en waren snel uitgekeken, maar door de quiz bleven mensen juist langer kijken.”

Men werd er ook toe gedwongen want Holsappel had het niet makkelijk gemaakt. Deelnemers konden bij tien zwart-wit landschapsfoto’s omschrijven wat ze dachten te zien of wat er werkelijk te zien was. De juiste of origineelste omschrijvingen dongen mee naar een prijzenpakket inclusief een afdruk naar keuze uit het archief van Adriaan. De winnares José van der Sluis uit Dalfsen had de zwart-wit landschappen het best omschreven. Jaap Bouma uit Hoonhorst won de tweede prijs een fotokaartenpakketje met een TonyChocolonely omdat hij de meest originele antwoorden gaf. J.H. Colenbrander uit Kraggenburg, met de negentigjarige leeftijd verreweg de oudste deelnemer, won de derde prijs omdat hij acht landschappen goed had omschreven.

Nepal

De fotograaf vernam de vrijdag voor het kunstweekend in het nieuws dat Fairtrade kledingwinkel Sari en de Wereldwinkel in Dalfsen een inzamelingactie zijn begonnen na de aardbeving in Nepal omdat hun producenten daar zijn getroffen. Holsappel besloot de helft van het inschrijfgeld van de wedstrijd te schenken aan dat doel. Met enkele vrije giften erbij, heeft hij met de actie 54,85 euro opgehaald. Dit is inmiddels afgeven in de winkel in Dalfsen.

De producenten worden rechtstreeks geholpen bij de wederopbouw van weefmachines en de productie van nieuw servies. Adriaan vindt dat goed aan deze actie. Er kan nog steeds geld ingezameld worden in de Wereldwinkel Dalfsen. Er staat een inzamelbox op de toonbank. Bovendien is het fairtradeweek en er gaat een deel van de opbrengsten naar het goede doel.

De buitenexpositie 10x kijken is nog te zien van 30 mei tot 7 juni tijdens de Week van de amateurkunst op het erf van Boerhoes Koepelallee 8 Dalfsen. Meer informatie op www.adriaanholsappel.nl

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.