Home / archiefcentraal / avereest wint gemakkelijk in competitieslot

avereest wint gemakkelijk in competitieslot

Zaterdagmiddag 9 mei betekende voor Avereest het afsluiten van de reguliere competitie en tevens de laatste wedstrijd voor de nacompetitie. Hekkensluiter MVV ’69 diende zaterdag als sparringpartner. In een wedstrijd die nooit spannend werd ging de winst gemakkelijk naar de thuisploeg. Eindstand: 6-1.

Met het oog op de nacompetitie 16 en 23 mei liet coach Bart Ester een aantal vaste krachten rust houden. Zo mochten Marcel Dijk, Richard Seinen, Wouter Nouwels en Rene Koster (in eerste instantie) plaats nemen op de bank. In de tweede helft gold dit voor Matthijs Platvoet en Jeroen Dijk.

De eerste kans van de wedstrijd kwam van de spits van de gasten. Met een bekeken hoge bal probeerde hij Lars Visscher te verschalken, maar de bal daalde net te laat en ging over de deklat. Bij de eerste echte kans van Avereest was het meteen raak. Jeroen Dijk bediende vanaf rechts Matthijs Platvoet die de bal behendig voor zichzelf klaarlegde. Platvoet haalde vervolgens snel uit en zijn schot vond het net: 1-0. Slechts twee minuten later verdubbelde Avereest de score. Sven Ester won een duel om de bal met een oranje-witte verdediger en haalde meteen uit. Ook zijn schot kwam in de touwen achter de Marlese goalie: 2-0.

Na een half uur spelen kwam Ester weer aan een grote kans. Op links snelde hij zijn man voorbij en kwam oog in oog met de doelman. Ditmaal kwam de keeper als winnaar uit de tweestrijd. Lang kon hij hier niet van genieten. Nog binnen een minuut schoot Ester nu wel raak. Ester werd gevonden door Mostert en tussen drie verdedigers in nam hij de bal aan en schoot meteen de 3-0 in het net. Dit was tevens de ruststand.

Vijf minuten na rust was het weer raak. Invaller Yorick Bonen knalde vanuit een klutsmoment op de vijf-meter de 4-0 in het doel. Slechts twee minuten hierna kon de doelman uit Marle weer vissen. Vanuit een vrije trap wist Sven Ester invaller Rene Koster te bereiken. Koster kwam hoog en timede goed. Zijn ‘header’ betekende de 5-0. Vier minuten later leken Ester en Koster op herhaling te gaan. Een vrije trap van Ester op bijna dezelfde plek kwam wederom bij Koster op het hoofd. Nu ging de bal net naast.

Na een dik uur spelen lieten de gasten van zich spreken en wisten de eer te redden. Vanuit een voorzet volleyde de Marlese spits de bal fraai achter Visscher: 5-1. Dik tien minuten voor het laatste fluitsignaal werd de eindstand op het scorebord gezet door Yorick Bonen. De keeper uit Marle was aan het hannessen met de bal waarop Sven Ester zijn kans schoon zag om deze van hem af te snoepen. Ester zag Yorick Bonen vrij staan op de zestien en laatstgenoemde tikte eenvoudig de 6-1 in het lege doel.

Avereest had zaterdag een makkelijke middag. Komende zaterdag (16 mei) zal dat anders zijn. Dan speelt VVA de thuiswedstrijd van de tweestrijd in de nacompetitie. Afgelopen zaterdagmiddag werd duidelijk wie de tegenstander is om de plek in de derde klasse: Quick ’20 uit Oldenzaal.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.