Home / archiefcentraal / avereest kruist de degens met kvv quick 20

avereest kruist de degens met kvv quick 20

Voor v.v. Avereest begint zaterdag het toetje van het seizoen. Dan is de eerste van twee wedstrijden in de nacompetitie om een plek in de derde klasse. De tegenstander is de nummer elf van de derde klasse D: Quick ’20 uit Oldenzaal. Voor Avereest is de tweestrijd een kans om te promoveren en voor Quick ’20 de kans om degradatie te voorkomen.

Beide teams komen uit een ander seizoen en gaan ook anders de nacompetitie in. Avereest heeft het seizoen afgesloten op de vierde plaats. Vooral het begin van het seizoen was goed. Daardoor werd de eerste periodetitel gepakt. Ook het afsluiten van de competitie ging weer vrij goed. Avereest is de laatste zes wedstrijden ongeslagen. Vorige week wist VVA simpel MVV ’69 met 6-1 aan de kant te zetten.

Meer statistieken

Net als competitie 4D, telde ook 3D veertien teams. Quick ’20 heeft dus drie teams onder zich weten te houden. De Oldenzalers zijn dus vierde van onder geëindigd en Avereest vierde van boven. Ook qua winst/gelijk/verlies zijn de seizoenen van Avereest en Quick ’20 bijna tegenovergesteld. Avereest heeft veertien keer gewonnen en acht keer verloren. Quick ’20 heeft acht keer gewonnen en vijftien keer verloren. Opvallend is wel dat beide teams bijna evenveel doelpunten hebben gemaakt. 53 van Avereest tegenover 51 van Quick ’20. Het aantal tegendoelpunten is wel veruit in het voordeel van Avereest: 30 tegenover 77.

Gezegd mag worden dat de tegenstand in de derde klasse natuurlijk een stuk sterker is. Quick ’20 wist zelfs tot december vorig jaar maar drie punten te pakken (éénmaal winst). Daarna ging het steeds wat beter. In de tweede seizoenshelft pakten de Oldenzalers 21 punten en het is de laatste drie wedstrijden ongeslagen. Vorige week boekte Quick ’20 zelfs de grootste overwinning van het seizoen. In Oldenzaal werd DES uit Nijverdal met maar liefst 7-0 verslagen.

Avereest heeft aan de laatste wedstrijden van de competitie een goed gevoel overgehouden, maar dit geldt ook voor Quick ’20. Beide teams zijn onbekenden van elkaar. Zaterdagmiddag en volgende week (za. 23 mei in Oldenzaal) zal blijken in hoeverre ze aan elkaar gewaagd zijn en wie het meest recht heeft op die begeerde plek in de derde klasse.

De nacompetitiewedstrijd VV Avereest – KVV Quick ’20 begint zaterdag 16 mei om half drie. Locatie: sportpark De Balk in Balkbrug.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.