Home / archiefcentraal / autobedrijf zieleman viert jubileum

autobedrijf zieleman viert jubileum

“Op 1 mei 1985 begonnen onze ouders Wout en Geesje Zieleman hun autobedrijf aan de Burgemeester Backxlaan in Nieuwleusen”, begint Wilko Zieleman zijn verhaal. “De toenmalig garage ‘Stolte’ werd vanaf toen ‘Autobedrijf Wout Zieleman’. Maar al snel bleek het pand te klein voor Wout Zieleman en kwam er een werkplaats bij aan het Westeinde. In 1997 kwam, 500 meter verder naar het zuiden van Nieuwleusen, bouwgrond vrij en daar begon de nieuwbouw van het autobedrijf.”

Inmiddels is Zieleman niet meer weg te denken uit Nieuwleusen. Van een autobedrijf met een tankstation naar een autobedrijf met een wasstraat. Vanaf de zomer van 2008 beschikt het bedrijf over een nieuwe high-tech autowasstraat. Van een roll-over wasstraat naar een autowasinstallatie waarbij de auto op een transportband wordt gezet die het voertuig automatisch door de machine heen voert. Een unieke 25 meter lange wasstraat die slechts in vijf tot zes minuten uw auto volledig reinigt.”

Wout Zieleman begon als Ford-dealer, maar met de verhuizing naar het nieuwe pand veranderde dit in Ford-specialist en jong gebruikte auto’s met weinig kilometers. Met een voorraad van veertig auto’s was er keuze genoeg. “Klanten die op zoek waren naar een nieuwe auto kwamen kijken wat er stond en kozen een auto uit die aan hun wensen voldeed. Maar vandaag de dag worden de meeste auto’s verkocht door middel van het internet. Men kijkt eerst waar welke auto’s staan met de juiste kilometerstanden en komen zo gericht kijken. Het assortiment van het bedrijf is zo uitgegroeid van veertig auto’s naar maar liefst 150 auto’s.”

In 2011 trad de nieuwe generatie aan. André Zieleman nam de werkplaats voor zijn verantwoording, Wilko de verkoop en Mirjam de administratie. Kom vooral eens kijken aan de Burgemeester Backxlaan 206 in Nieuwleusen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.