authentieke koetsentocht in omgeving ommen

Meerdere antieke koetsen met prachtige paarden en koetsiers rijden op dinsdag 5 mei weer met hun gasten door het stuwwallenlandschap rondom Ommen. Gewoon genieten van de mooie dingen uit de tijd dat alles nog zo overzichtelijk leek. Ook zijn er diverse antieke rijwielen te zien, met hun bestuurders in passende kledij.

Dit jaar is de dag extra feestelijk. “Omdat we 70 jaar bevrijding vieren, hebben we deze dag 25 zeer bijzondere gasten. De veteranen die de vrijheid voor ons hebben bevochten, worden door ons extra in het zonnetje gezet. Zij rijden de rit mee in twee comfortabele trams. Tijdens de ochtendrit wordt door hen stilgestaan bij Kamp Erika”, vertelt Carla Masselink namens De Vechtdalkoetsiers.

Om 8.30 uur start de officiële jurering op het terrein de Voormars. Vanaf 9.30 uur vertrekken de deelnemers voor de ochtendrit richting Giethmen. De sherrystop is dit jaar bij de familie Kerkdijk aan de Oude Hammerweg in Giethmen. Om 12.30 uur is de stoet bij de Oudheidskamer in het centrum van Ommen voor de lunch. Daar vindt ook de prijsuitreiking plaats. Alle gerestaureerde rijtuigen en de paarden kunnen dan van dichtbij worden bewonderd en er is altijd wel iemand die daar met enthousiasme over kan vertellen.

De middagrit gaat naar Arriën, waarna als sluitstuk om 15.00 uur op het Kerkplein het kleurrijke en gezellige defilé zal plaatsvinden. Uiteraard wordt dit begeleid door een zeer deskundige speaker die veel kan vertellen over de diverse rijtuigen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevrouw Masselink via 06-34845448.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.