asc62 boekt belangrijke winst

ASC’62 heeft zichzelf vanmiddag een goede dienst bewezen in de strijd tegen degradatie onderin de zaterdag 2e klasse H. Het won zelf thuis met 1-0 van Hellendoorn en ontliep daarmee in ieder geval rechtstreekse degradatie, al is het nog niet volledig veilig.

De druk stond er goed op voor ASC’62 voorafgaand aan het duel. De thuisploeg ging dan ook fel van start en zette Hellendoorn vanaf het begin onder druk. ASC’62 had hierdoor ook het betere van het spel en dit resulteerde ook in de nodige kansen. De nauwkeurigheid voor het duel ontbrak echter waardoor de openingstreffer lange tijd uitbleef. 0-0 was de ruststand.

In de tweede helft voltrok zich hetzelfde spelbeeld als in de eerste 45 minuten. ASC’62 was fel en jaagde op de openingstreffer maar ook nu had de thuisploeg moeite om de nodige kansen om te zetten in een doelpunt. Halverwege de tweede helft leek ASC’62 een buitenkans te gaan krijgen op dit o zo gewilde doelpunt toen Matthijs van Gelder in het strafschopgebied gehaakt werd.

De scheidsrechter besliste tot ongeloof van iedereen van ASC’62 echter anders waardoor ASC’62 nog steeds niet haar gewenste openingstreffer in bezit had. De ontlading was dan ook groot toen dit tien minuten voor tijd alsnog lukte.

Op een dieptepass van ASC’62 stond Chiel Pasman aanvankelijk buitenspel maar Pasman nam op dat moment niet deel aan het spel. De oplettende Matthijs van Gelder kon er hierdoor met de bal vandoor richting doel en zag oog in oog met de doelman van Hellendoorn dat Pasman wel meegelopen was. Van Gelder legde de bal schuin terug op Pasman die nu geen buitenspel meer stond en deze kon eenvoudig binnentikken: 1-0.

ASC’62 kreeg nog twee kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar liet dit na. De thuisploeg trok de 1-0 voorsprong echter over de streep waardoor de overwinning een feit was. ASC’62 zag bovendien dat OZC en DZSV beide verloren waardoor ASC’62 in ieder geval niet meer rechtstreeks kan degraderen.

ASC’62 bevindt zich nu op de veilige negende plek maar is met Den Ham en SVI nog steeds verwikkeld in een strijd om boven de elfde plek te eindigen. De elfde plek betekent aan het eind van volgende week namelijk nacompetitie voor degradatie.

Volgende week gaat ASC’62 op de laatste speelronde op bezoek bij Dieren. Wanneer het deze wedstrijd weet te winnen is het zeker van lijfsbehoud in 2H. Bij minder dan drie punten is het afhankelijk van de resultaten van SVI en DZSV.

Stand onderin 2H:

9. ASC’62 – 29 (-7)

10. Den Ham – 29 (-12)

11. SVI – 28 (-17)

12. DZSV – 23 (-20)

13. OZC – 23 (-29)

14. Kloosterhaar – 11 (-52)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.