Home / archiefcentraal / agressieve buizerd teistert nieuwleusen

agressieve buizerd teistert nieuwleusen

Het is oppassen geblazen in Nieuwleusen. In de buurt van de Korte Kampen en de Broeksweg vliegt namelijk een agressieve buizerd. De gemeente Dalfsen heeft inmiddels al borden geplaatst om fietsers en voetgangers te waarschuwen.

Meer kan de gemeente op dit moment niet doen, omdat de buizerd een beschermde vogelsoort is. En aan het gedrag van de buizerd is weinig te doen. De vogel heeft waarschijnlijk een nest en ziet de voetgangers en fietsers als een bedreiging. Volgens de gemeente Dalfsen duurt het minstens tot aan de zomervakantie voor er weer onbezorgd over de weg gewandeld en gefietst kan worden.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.