aftrap nieuw schaatsseizoen stokvisdennen

Schaatsers trainen niet alleen in de winter. Onlangs vond bij schaatsvereniging Stokvisdennen in Dalfsen de aftrap plaats van het nieuwe schaatsseizoen. Onder grote belangstelling van ouders en schaatsers zetten de trainers in de kantine van de ijsclub hun plannen uiteen met een presentatie. De Stokvisdennen heeft de afgelopen seizoenen prima gepresteerd. Dat heeft er onder andere toe geleid dat steeds meer schaatsers uit de regio rond Dalfsen de club vinden, maar ook dat zeven rijders op grond van hun prestaties voor komend seizoen de overstap hebben gemaakt naar een de regionale selecties. Zij gaan naar een van de twee baanselecties van Deventer, die voor C- of B-junioren, of naar het nieuwe Regionale Trainings Centrum Oost in Enschede, waar B2-junioren, A-junioren en neo-senioren uit Gelderland en Overijssel samen trainen.

Dat betekent dat de trainingsstaf weer moet gaan bouwen aan een nieuwe lichting schaatsers die op den duur ook die stap kan gaan maken. Na enthousiaste uitleg van de jonge trainers Freddy Wennemars en Brant Aukema, die beiden een trainerscursus voor gevorderden volgen, en de zeer ervaren hoofdcoach Pieter van Savoyen, vond er direct al een test plaats. Zo konden ouders en schaatsers zien hoe de vooruitgang van de conditie het komend seizoen gemeten gaat worden door middel van een aantal standaardtesten. Dit maakt onderdeel uit van een nieuwe, meer gestructureerde aanpak, waarmee de club een professionelere weg in wil slaan. Onderdeel daarvan is ook dat er in het zomerseizoen meer aan sportevenementen in de regio wordt deelgenomen, zoals een fietstochten, hardloopwedstrijden of een survivalrun.

Trainingen

Het nieuwe seizoen start voor de pupillen op woensdag 6 mei om 18:30 uur bij de ijsbaan aan de Brinkweg 2 in Dalfsen met de zogenaamde droogtraining. De junioren zijn 29 april al begonnen, op dezelfde tijd. De maandag is ingeruimd voor de fietstraining, voor schaatsers in de leeftijd van (oudere) pupillen en ouder die een racefiets hebben, waarbij samengewerkt gaat worden met Tourclub Dalfsen. Vrijdag is er skeelertraining bij de Wijthmenerplas, om 17:45 uur voor de pupillen en om 19:00 uur voor junioren en ouder. Daar wordt samen met Schaatsvereniging Zwolle getraind. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om kennis te komen maken bij een van de trainingen. Zie ook de website van de Stokvisdennen voor contactinformatie, onder ‘Trainingsgroepen’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.