Home / archiefcentraal / aftrap kunstproject landschap in mijn hoofd

aftrap kunstproject landschap in mijn hoofd

Vorige week vond de aftrap plaats van Landschap in mijn Hoofd, een grensoverschrijdend beeldend kunstproject voor (amateur)kunstenaars in Drenthe en Overijssel.Twaalf gerenommeerde kunstenaars uit beide provincies presenteerden zich aan elkaar en aan de pers in De Wheem in Balkbrug op de grens van beide provincies. De twaalf kunstenaars zijn de Boegbeelden van het project dat amateur en professioneel kunstenaars uit beide provincies moet inspireren en begeleiden tijdens Landschap in mijn Hoofd.

K&C en Stichting Beeldruimte zijn de organisatoren van het project. Zij willen met het project kunstenaars in de twee provincies een podium bieden, amateurkunstenaars de mogelijkheid geven zich verder te professionaliseren en een groot publiek in aanraking brengen met beeldende kunst en vormgeving.

Bron van inspiratie

De deelnemende boegbeelden zijn:

Overijssel: Arno Kramer, Jeroen van Westen, Karin van der Molen, Anneke

Wilbrink, Peter Frans de Graaf, Elise van der Linden

Drenthe: Harry Cock, Gabrielle Kroese, Siemen Dijkstra, Sjef Meijman, Loes

Heebink, Gerard van de Weerd

De boegbeelden zijn kunstenaars die al jaren professioneel actief zijn en een bijzondere kijk hebben op het landschap. Uit de presentatie in De Wheem blijken de kunstenaars een heel verschillende manier van kijken en werken te hebben. Deze diversiteit levert een bron van inspiratie voor de kunstenaars die meedoen aan Landschap in mijn Hoofd. De boegbeelden zijn gedurende het hele project docent en sparringpartner van de deelnemers.

Het project

Landschap in mijn Hoofd biedt getalenteerde kunstenaars de kans om zich inhoudelijk én zakelijk te ontwikkelen tijdens inspiratiedagen, workshops, lezingen en expositiemogelijkheden (samen met de boegbeelden) op professionele locaties in beide provincies. Een geselecteerde groep kunstenaars mag begin volgend jaar deelnemen aan een masterclasstraject onder leiding van de boegbeelden.

Voor deelname aan Landschap in mijn hoofd worden alle amateurkunstenaars en professionele kunstenaars uit Drenthe en Overijssel opgeroepen. Aanmelden kan via www.kcdr.nl

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.