Home / archiefcentraal / 300 km door loopgroep ag 85 voor goed doel

300 km door loopgroep ag 85 voor goed doel

Dit jaar bestaat Bos Bedden Loopgroep AG ’85 30 jaar. Evenals voorgaande jubilea, gaat de club weer een estafette-sponsorloop organiseren voor een aantal goede doelen. Deze keer zullen clubleden 300 kilometer gaan afleggen in 30 uur.

Bij het 25-jarig jubileum in 2010 liepen clubleden een route van 250 km door alle 25 gemeenten van Overijssel. De route werd afgelegd in 25 uur. Hiermee werd ruim 14.000 euro opgehaald voor een drietal goede doelen. Ook bij het 20-jarig, 15-jarig en 12,5-jarig jubileum werd er een estafette-sponsorloop georganiseerd voor een aantal goede doelen. Bij dit jubileum gaan zij 300 kilometer afleggen in 30 uur.

Elfstedentocht

Op vrijdagmiddag 29 mei om 11.00 uur vertrekken de leden van AG ’85 vanaf het marktplein in Staphorst richting Friesland om daar vervolgens de Elfstedenroute te lopen. Na deze krachtsinspanning lopen zij terug naar Overijssel om op zaterdagmiddag 30 mei omstreeks 17.00 uur te finishen bij de winkel van hoofdsponsor Bos Bedden in Nieuwleusen. Er zullen etappes worden gemaakt van ongeveer 5 km die steeds door drie of meer lopers zullen worden afgelegd. De overige lopers worden dan met een bus vervoerd. Een pendelbusje zal steeds van de bus naar het volgende wisselpunt rijden. De lopers worden omwille van de veiligheid begeleidt door een fietser en een scooter.

Goede doelen

Loopgroep AG ’85 heeft inmiddels zo’n 140 leden, voornamelijk afkomstig uit Nieuwleusen en Staphorst. De leden zijn over het algemeen gezonde mensen en grijpen het jubileum aan om iets te doen voor de minder bedeelde mensen. De Jubileumcommissie van AG’85 heeft drie goede doelen uitgekozen om te ondersteunen: Stichting Staphorst helpt Gambia (uitbreiding van een school in Wellingara), Stichting Joris (onderzoek naar de zeldzame stofwisselingziekte Tyrosinemie waar een dochtertje van een AG’er aan lijdt) en een rolstoelfiets voor De Hulstkampen in Nieuwleusen.

Finish

Inmiddels hebben veel sponsoren financiële steun toegezegd. De jubileumcommissie hoopt dat het bedrag van vijf jaar geleden minimaal geëvenaard zal worden. Ook hoopt de club op veel publieke belangstelling bij zowel de start in Staphorst als de finish in Nieuwleusen. In Staphorst zal burgemeester Alssema het startschot lossen. Het laatste gedeelte over de Burg. Backxlaan in Nieuwleusen wordt door de loopgroep gezamenlijk gelopen onder begeleiding van veel kabaal. Meer informatie over de jubileumloop is te vinden op de website van de club: www.ag85.nl.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.