Home / archiefcentraal / wethouder smid vrijheid

wethouder smid vrijheid

Het was mooi om te zien hoe de ouderen genoten van het meezingen en hun waardering toonden voor de gezelligheid. Mooi ook te ervaren met welke inzet en betrokkenheid de vaste vrijwilligers van Nijenhaghe hun bijdrage leveren.

In Dalmsholte leidden de vrijwilligers mij rond in het geheel vernieuwde buurthuis. Terecht vol trots en in de combinatie met Vechtdalkok Johan Drenth is een mooi concept gevonden. In deze locatie vond tevens de jaarvergadering van de afdeling Ommen van de LTO plaats. Vanuit het gemeentelijk beleid kon ik nog eens de belangrijke waarde van de agrarische sector aangeven, vanuit economisch en landschappelijk oogpunt. Ook voor de sociale cohesie en leefbaarheid in het buitengebied is een vitale landbouw van belang, naast uiteraard de uitstraling naar recreatie en toerisme.

Van een heel andere orde is de aftrap voor het weghalen van overbodige verkeersborden, juist ook om overzichtelijkheid te bieden. De kennismaking met het bestuur van de Stichting Ommer Molens illustreerde nog eens duidelijk hun betrokken inzet voor het bewaren van cultureel erfgoed. Zeer aanprekend was de onthulling van de panelen met namen van gevallenen bij het oorlogsmonument bij het gemeentehuis, op 11 april, de dag van de bevrijding van Ommen in 1945. De tentoonstelling over oorlog en bevrijding in het streekmuseum, met medewerking van de zeer actieve Historische Kring Ommen, is een bezoek waard. Onze vrijheid lijkt zo vanzelfsprekend en daarom blijft gedenken en herdenken nodig en zinvol.

Klaas Smid

Wethouder gemeente Ommen

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.