Home / archiefcentraal / wethouder scheele doen

wethouder scheele doen

Heerlijk, even geen gedoe om je hoofd, met vrijwilligers aan de slag, gewoon doen.

Eigenlijk is het vreemd dat in het onderwijs nog zoveel gekozen wordt voor algemene vorming nu er zo’n enorme behoefte is aan vaklui; aan bijv. electriciëns en loodgieters. Tijdens Nl Doet sprak ik met een jongere van onze Praktijkschool De Maat. “Ik heb niet zoveel met boeken”, zei hij, ” ik wil gewoon wat met mijn handen doen!”

Gewoon doen, dat is het motto van Nl Doet, het nationale programma voor vrijwilligerswerk. Al jaren levert De Maat daar haar bijdrage aan en sinds dit jaar ook het Vechtdal College. Fijn dat jongeren op deze manier ook mee doen. Als je ziet hoeveel klussen zijn aangemeld, hoeveel mensen dan actief zijn besef je pas hoeveel er te doen is. Johan Cruijff zou zeggen: ” Je ziet het pas als je het doet.”

De gemeente wil vrijwilligerswerk en burgerinitiatief graag ondersteunen. Niet alleen met geld – dat komt er overigens wel met het nieuwe innovatiefonds- maar ook met goede begeleiding. We hebben een vrijwilligerssteunpunt waar vraag en aanbod goed bij elkaar worden gebracht. Heeft u onze interactieve website www.vrijwilligerssteunpuntommen.nl al eens bezocht? Of contact gelegd met onze enthousiaste coördinator Thea van Diepen? We verkennen ook nieuwe vormen van begeleiding. Zo haken we aan bij I workspace. Elke maandagmiddag zit Karola Schröder in de bibliotheek om advies te geven over vormen van geldwerving en begeleiding in het woud van regels. Zo wordt doen’’ ook gemakkelijker en dat moet ook.

Ik hoorde onlangs: “Doen is het nieuwe denken.” En zo is het maar net!

Ko Scheele

Wethouder gemeente Ommen

ko.scheele@ommen.nl

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.