Home / archiefcentraal / vrouwen 1 bruchterveld schrijft historie

vrouwen 1 bruchterveld schrijft historie

Vrouwen 1 van v.v. Bruchterveld ’68 heeft een ongekende prestatie neergezet door ongeslagen kampioen te worden in de 2e klasse Oost C. Zaterdag werd op sportpark De Noppenweide Vitesse ’63 in een sterke wedstrijd met 3-0 verslagen. Daardoor is Bruchterveld nu al niet meer te achterhalen door de concurrentie en voetbalt het komend seizoen in de 1e klasse. Rosanne Otter-Waterink stuurde een verslag.

Bruchterveld liet er geen misverstand over bestaan wat de intenties waren deze middag, ze voetbalden voor het kampioenschap. Met energie en inzet gingen ze de strijd aan. De ploeg uit Koekange had daar in de eerste helft geen enkel antwoord op. Het spel speelde zich af op de helft van de bezoekers en al na negen minuten opende Bruchterveld de score. Een fijne steekpass stelde Hesther Prinsen in staat om alleen op de keepster van Vitesse af te gaan. Ze omspeelde de keepster en scoorde de 1-0.

Daarna ging Bruchterveld op dezelfde voet verder. Het was echter soms wat druk aan de bal en niet alles lukte direct, maar voor rust kwam toch de verdiende 2-0. Via een aanval over de rechterkant kon uiteindelijk Judith Khajo van afstand op doel schieten. Haar bal werd van richting veranderd en de keepster had het nakijken.

De tweede helft

De tweede helft begon Vitesse, met de wind in de rug, veel sterker dan Bruchterveld. De thuisploeg moest toch even wennen aan de veranderde omstandigheden en Vitesse kwam een paar keer gevaarlijk opzetten. Dat leverde echter meer ruimte op achter de verdediging van Vitesse en daar maakten de snelle voorwaartsen van Bruchterveld graag gebruik van. Na een paar grote kansen was het uiteindelijk Prinsen die de wedstrijd in het slot gooit. Weer mocht ze vrij opstomen richting doel en nu schoof ze de bal langs de keepster: 3-0. Daarna was het wachten tot het laatste fluitsignaal.

Vanaf de allereerste competitiewedstrijd voerde Bruchterveld de ranglijst aan in de 2e klasse en daar deed het geen afstand meer van. Negentien wedstrijden op rij bleef Bruchterveld ongeslagen. Daarmee is Bruchterveld volgend seizoen verzekerd van een plek in de 1e klasse en schrijft het historie voor v.v. Bruchterveld ’68.

Lees ook

FC Ommen probleemloos langs BSVV

OMMEN – Een nadere kennismaking met BSVV werd de lokale voetballiefhebber onthouden. Geen toeschouwers bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.