Home / archiefcentraal / voor het eerst lampionoptocht in vinkenbuurt

voor het eerst lampionoptocht in vinkenbuurt

De koningsdagcomissie die voor het derde jaar in Vinkenbuurt een Koningsdag organiseert, heeft dit jaar naast de koningsmarkt deze zondag, voor een lampionoptocht gekozen. Deze begon voor de kinderen al met het maken van de lampion op vrijdagmiddag op school tijdens de koningsspelen.

De tocht zelf startte zondagavond tijdens ‘de koningsnacht’ vanaf het buurthuis, achter de tractor met pipo-wagen van een buurtgenoot aan, langs een verlichte route door de buurt. Met aan het eind natuurlijk ook een plaatsgenoot op een oude tractor. Als eindpunt van de route was gekozen voor de schuilhut bij het kunstwerk in ‘de bochte’ waar voor de kinderen ranja met een oranje soesje klaarstond en voor de ouders koffie met een oranje koek. Het was een gezellige boel met gelukkig droog weer!

Aldus de koningscommissie.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.