Home / archiefcentraal / vechtbrug en sluizen vecht langer open

vechtbrug en sluizen vecht langer open

De gemeente Dalfsen (Vechtbrug Dalfsen) en het Waterschap Groot Salland (sluizen bij stuwen Vechterweerd en Vilsteren) verruimen de openingstijden voor de recreatievaart in de Vecht.

Dit houdt in dat jaarlijks vanaf de donderdag voor Pasen: in 2015 is dat 2 april, tot 1 oktober de brug in Dalfsen en de sluizen bij de stuwen Vilsteren en Vechterweerd dagelijks zijn geopend. Voorheen golden deze tijden van 1 juni tot 1 september. De rest van het jaar: 1 januari tot donderdag voor Pasen en 1 oktober tot en met 31 december is doorvaart alleen mogelijk op werkdagen bij daglicht, op verzoek dat 24 uur van tevoren is gedaan.

Recreatie

De verruiming van de openingstijden is van belang voor de recreatievaart. Nu kunnen recreanten ook in het vroege voorjaar en vroege najaar dagelijks met de boot van de Vecht genieten. De verruiming van de openingstijden past uitstekend binnen het programma Ruimte voor de Vecht. Hierin staat onder meer genoemd dat het vergroten van de recreatieve mogelijkheden op en rond de Vecht punt van aandacht is.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.