van de goorbergh geniet van topevenement

Van de Goorbergh zag in de internationale special Jannick de Jong winnen. Bij de zijspannen won het duo Matthijsen/Stellingwerf. Zij waren een soort van special guest, stonden niet in het programma boekje, maar besloten op het laatst toch aan de start te verschijnen. Ondanks het uitvallen in de eerste heat werden de overige 2 heats in winst omgezet. In de finale liet Matthijsen met zijn zus als bakkenist zien waarom ze al jaren aan de top rijden en net als vorig jaar weer met overmacht wonnen. Het Nederlands team Detz en Velthuis werd tweede voor de Duitsers Harvey en Hogg. Regerend Europees kampioen Goodwin/Braun werd in de finale heat gediskwalificeerd.

De shorttrack ST2 klasse werd met overmacht gewonnen door Gert-Jan Valk uit Daarle. Hij won alle heats en finale, door het altijd voorop rijden hoefde hij zijn shirt na afloop niet in de was te deponeren. Na er een jaar tussenuit te zijn geweest reed Jan Okke Koonstra naar een goede tweede plaats voor Barry de Vos. Harriët Zwiers, lid van de M.A.C. van Dedem, haalde door een slechte derde heat de finale niet.

Bij de specials nationalen waren de ogen gericht op club lid Dave Meijerink. Hij liet zich in de heats goed van voren zien en plaatste zich daardoor voor de finale. Deze finale begon hij goed met een tweede positie achter de later winnaar Mark Helmhout. Echter de rode vlag voorkwam een goede klassering. Door een valpartij volgde er een herstart en daarin was de jongeling uit Schuinesloot beduidend minder gelukkig en finishte als vijfde. Toch keek hij terug op een goede racedag en en een goede start van het seizoen. Zaterdag 11 april laat hij zich weer zien in Balkburg als er weer races zijn, speciaal voor junioren.

De Shorttrack ST1 klasse werd gewonnen door Maikel Dijkstra voor Wybe Valkema en Reinse de Jong. Naast de showrondjes ging Dakar coureur van de Goorbergh ook nog een ronde voluit om te proberen sneller te zijn dan de toppers van M.A.C. van Dedem, maar hier moest hij zijn meerdere erkennen in de specialisten. Dave Meijerink won dit onderonsje en Harriët Zwiers ging ook ruim voor van de Goorbergh over de streep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.