theater challenge voor bostheater ommen

Vanaf Recreatiepark Besthmenerberg in Ommen wordt op zaterdag 6 juni de eerste editie van de Runforestrun Theater Challenge gehouden. De Theater Challenge is een een estafettetrailrunwedstrijd van drie en zes uur voor individuen, duo´s en teams. De deelnemers lopen over een uitdagend parcours van 6,5 kilometer. Eén ronde bestaat uit tachtig meter stijgen en tachtig meter dalen. Het parcours loopt dwars door het grootste Bostheater van Nederland.

De organisatie, gespecialiseerd is in het organiseren van trailruns – avontuurlijk hardlopen over onverharde paden, heeft de intentie er een gezellig evenement van te maken voor trailrunners van allerlei niveau. “Trailrunning groeit de afgelopen jaren enorm in populariteit. De lopers zijn meer gericht op de beleving en minder op de tijd alhoewel het dit keer wel een wedstrijd is waarin trailrunners elkaar kunnen meeten en zich met elkaar kunnen meten. Onze trailrunners komen vanuit het hele land naar onze evenementen en zoeken elkaar graag op. Het is dus zowel lokaal als landelijk een interessante happening. Door de korte afstand rond is het een sensationeel evenement voor zowel deelnemer als supporter”, vertelt Winfried Bats, organisator van de Theater Challenge.

Het evenement is door de diverse onderdelen geschikt voor een brede range van lopers, van de ultrarunner die zes uur lang wil hardlopen als training voor het volgende duursportevenement in de bergen tot de beginner die kennis wil maken met trailrunning.

Aan de Runforestrun is het Sport4Nature-label gekoppeld. Dit betekent dat vanuit het inschrijfgeld 2,50 euro per deelnemer en 5 euro per team naar een concreet natuurgericht project verbonden aan het Bostheater gaat. De Runforestrunorganisatie heeft zich als doel gesteld zoveel mogelijk concrete projecten te financieren en heeft in het afgelopen half jaar al 2.500 euro geschonken aan organisaties.

De inschrijving is geopend. Meer informatie kun je vinden op www.runforestrun.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.