Home / archiefcentraal / strijdend ozc zuur ten onder

strijdend ozc zuur ten onder

OZC Ommen leek vanmiddag lange tijd op weg naar een regelrechte stunt in de zaterdag 2e klasse H. Het hield lang stand maar moest in de voorlaatste minuut alsnog capituleren tegen koploper Be Quick’28: 0-1.

OZC Ommen leek voorafgaand aan het duel een zware middag tegemoet te gaan. Het is volop in strijd tegen degradatie en bevindt zich momenteel op de ongewenste dertiende plek op de ranglijst, wat aan het eind van de rit degradatie zou betekenen.

De punten zijn dus hard nodig voor OZC en als dan ook nog de koploper op bezoek komt belooft het op voorhand een zware middag te worden. Dit werd het ook, maar verrassend genoeg voor beide ploegen.

OZC hield namelijk in de eerste helft stand tegen de bezoekers uit Zwolle en haalde met 0-0 in de rust. Naarmate in het duel de minuten weg tikten steeg bij de thuisploeg het geloof in een punt en wellicht nog wel meer dan dat. In de 89e minuut kreeg OZC echter alsnog de belissende 0-1 om de oren.

Nota bene een eigen doelpunt zorgde ervoor dat OZC na bijna negentig minuten strijden met lege handen bleef. Een zure nederlaag voor de thuisploeg aangezien een punt met recht een stunt genoemd had mogen worden en bovendien zeer welkom zou zijn in de strijd tegen degradatie in 2H.

Het blijft onderin ongemeen spannend in 2H waar nog twee speelronden te gaan zijn. Volgende week krijgt OZC in eigen huis concurrent SVI op bezoek, voor beide ploegen een zeer belangrijk duel. Op de slotdag gaat OZC nog op bezoek bij nummer vijf DZC’68.

Stand onderin 2H:

9. Den Ham – 29

10. ASC’62 – 26

———————————–

11. SVI – 25

12. DZSV – 23

———————————–

13. OZC Ommen – 23

14. Kloosterhaar – 11

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.