Home / archiefcentraal / special guest bij grasbaanraces in balkbrug

special guest bij grasbaanraces in balkbrug

Ook dit jaar krijgt Balkbrug tijdens het paasweekend een internationaal tintje. Op tweede paasdag vinden de jaarlijkse Internationale Jacobs Groep grasbaanraces plaats, die door motor- en automobielclub MAC van Dedem wordt georganiseerd. Met de vijf verschillende klassen staat het publiek een gevarieerd en spectaculair raceprogramma te wachten met vele (inter-)nationale rijders en special guest.

Aan de Specialklasse Internationaal doen zo’n 21 topcoureurs uit vijf verschillende landen mee. Naast de internationale specials solo en zijspanraces, worden ook de ST 1 en ST2 en de 250 cc specials nationaal verreden. Voormalig MotoGP coureur, Extreme enduro deelnemer en Dakarmotorrijder Jurgen van den Goorbergh is special guest en zal tussen de grasbaanraces door diverse demonstraties geven met zijn Dakarmotor. Iedereen kan hem ontmoeten op het vrij toegankelijke rennerskwartier.

Op het terrein is een horecatent aanwezig. De kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen.

Jeugd- en nationale races

Naast de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces organiseert de MAC van Dedem ook weer een wedstrijddag voor de Jeugd- en Nationale klassen in de Grasbaansport. Dit evenement vindt plaats op de zaterdag na de Pasen, 11 april aanstaande. De punten van deze races tellen mee om het Nederlands Kampioenschap. Kom naar het grasbaanterrein aan de Molenweg in Balkbrug en moedig deze aanstormende talenten aan.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.