Home / archiefcentraal / serco international schop naar frankrijk

serco international schop naar frankrijk

Cirkelspeelster en aanvoerster Esther Schop stapt in de zomer na vier succesvolle jaren bij SERCODAK Dalfsen over naar de sterke Franse competitie. Ze heeft een tweejarig contract getekend bij Nantes Loire Atlantique, de huidige nummer vijf in Frankrijk.

Schop (25) kwam in 2011 naar Sercodak Dalfsen en won in die jaren drie keer het Landskampioenschap, drie keer de Beker en vier keer de Supercup. Ze ontwikkelde zich tot A-international en speelde in december 2014 met Oranje het EK in Kroatië.

“Met Esther verliezen we een belangrijke pion, niet alleen in het veld maar zeker ook daarbuiten. Ze heeft zich in de vier jaar dat ze nu in Dalfsen is, echt ontwikkelt als een leider van het team. Die gaan we dus wel missen. Het is voor Esther fantastisch dat ze nu de kans krijgt om te gaan spelen in een van de sterkste competities van Europa. Een bewijs dat je ook op je 25ste nog een prima stap naar het buitenland kunt maken”, aldus manager Rene Cloo. Die opnieuw een speelster naar een sterke Europese competitie ziet vertrekken.

Schop maakte de keuze weloverwogen. “Ik ben twee dagen in Nantes geweest om kennis te maken met de club en de omgeving. De stad, de faciliteiten, de wijze waarop de mensen met elkaar omgaan en de gesprekken met de president en trainer hebben een prima indruk op me gemaakt. De Franse competitie heeft de laatste jaren bewezen dat het tot een van de sterkste van Europa behoort, de verschillen onderling zijn erg klein. En ook in de Europa Cup komen de Franse teams altijd ver. Ik heb er dan ook erg veel zin in”, licht Schop haar keuze enthousiast toe.

Esther Schop speelt aankomende donderdag eerst nog de halve finale om de Beker tegen Virto/Quintus. Daarna staan in mei de finales om het Landskampioenschap op het programma. In vier jaar Dalfsen kan ze haar totaal aan hoofdprijzen naar twaalf brengen. Een maximale score.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.