Home / archiefcentraal / schoenaker van sercodak naar fuchse berlin

schoenaker van sercodak naar fuchse berlin

Opnieuw raakt Landskampioen Sercodak Dalfsen een speelster kwijt aan de Duitse 1.Bundesliga. Myrthe Schoenaker (22) heeft een contract getekend bij Fuchse Berlin.

“Dit is een goede transfer voor Myrthe en een mooie beloning voor haar stabiele optreden van de laatste jaren. Ze heeft zich ontwikkeld tot een zeer belangrijke speelster binnen ons team en is nu klaar voor de volgende stap. Myrthe is een type die haar route weloverwogen uitstippelt en steeds de juiste keuzes maakt. Ook in haar spel. Het is niet voor niets dat ze dit seizoen de aansluiting heeft gevonden bij het Nederlands team. Ook bij Berlijn zal ze succesvol zijn, daar ben ik van overtuigd.”, aldus manager Rene Cloo. Die na Kelly Dulfer en Inger Smits opnieuw een speelster naar de 1.Bundesliga ziet vertrekken.

Schoenaker (22) maakte in 2011 de overstap van Kwiek Raalte naar Sercodak Dalfsen en won in die jaren 3x het Landskampioenschap, 3x de Beker en 4x de Supercup. Met het team van Peter Portengen staat ze aan de vooravond van de belangrijke finalemaaad. Op 9 mei wordt om 19:00 in De Trefkoele+ in Dalfsen de eerste wedstrijd om het Landskampioenschap gespeeld tegen VOC Amsterdam. Op Hemelvaartsdag staat om 13:30 de Bekerfinale tegen SEW op het programma en op 16 mei de tweede finalewedstrijd om het Landskampioenschap. Een eventuele derde en beslissende wedstrijd zal worden gespeeld op zaterdag 23 mei in Dalfsen.

Lees ook

Digitale ledenvergadering van USV: groen licht voor investering in clubgebouw

NIEUWLEUSEN – De leden van voetbalvereniging USV hebben tijdens de digitale ledenvergadering groen licht gegeven …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.