sallands aspergeseizoen start met proeverij

De aspergebedden zijn volop zichtbaar en de asperges steken hun goudgele koppen al boven de grond uit. Salland mag zich daarom van 18 april tot en met 24 juni, met trots ‘Salland Aspergeland’ noemen. Op zaterdag 18 april gaat het aspergeseizoen in Salland en Vechtdal Overijssel officieel van start met een feestelijke opening bij Tuinderij van der Kolk in Dalfsen.

Van 15.00 tot 17.00 uur wordt het aspergeseizoen in Salland en Vechtdal Overijssel feestelijk geopend door Han Noten, burgemeester van de gemeente Dalfsen, en Eddy van Hijum, gedeputeerde van de provincie Overijssel. De opening vindt plaats bij Tuinderij van der Kolk aan de Hout Es 4 in Dalfsen.

Aspergeteler van der Kolk neemt de bezoekers mee naar de wereld van de aspergeteelt en laat hen verrassen door de smaak van dagverse asperges. Aansluitend vindt er een culinaire aspergeproeverij plaats in de kas. Vijftien restaurants laten de bezoekers culinaire aspergegerechtjes proeven. Voor deze proeverij kunnen er strippenkaarten worden gekocht. Een strippenkaart kost 10 euro en hiervoor kunnen vijf gerechtjes geproefd worden. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar het Ronald McDonald Huis in Zwolle. De strippenkaart kan besteld worden via ernie.vanderkolk@hetnet.nl of via 06-55575769.

“Wij steken er met kop en schouders boven uit! Salland en Vechtdal Overijssel beschikken over een zeer lichte zandgrond met diep grondwater. Hierdoor ontstaat de specifieke smaak van de Sallandse asperge welke van uitzonderlijke klasse is.”

Kun je niet bij de feestelijke opening op zaterdag 18 april aanwezig zijn? Niet getreurd. Alle aspergetelers, verbonden in de campagne ‘Salland Aspergeland’, verzorgen gedurende het aspergeseizoen leuke en informatieve aspergedagen op de boerderij. De aspergedagen zijn een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis. Meer over de aspergedagen, leuke arrangementen en andere activiteiten vind je op www.sallandaspergeland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.