Home / archiefcentraal / roelofs werkt met precisie bemesting

roelofs werkt met precisie bemesting

Roelofs Lemelerveld werkt sinds dit jaar met een machine die uiterst nauwkeurig kan bemesten. Door aanscherping van de mest¬normen is het noodzakelijk dat beschikbare drijfmest optimaal wordt benut. Precisie-bemesting voorkomt verlies van mest¬mineralen.

Dit jaar werkt Roelofs Lemelerveld met een machine die dat kan. Met een RTK-GPS-systeem op de machine, kan de drijfmest op twee centimeter nauwkeurig aangebracht worden. Als later de maïskorrels gezaaid worden, komen deze, dankzij het gpssysteem, op twee centimeter nauwkeurig tussen de reeds aangebrachte drijfmeststroken te liggen. Het voordeel hiervan is dat er met minder mest, meer maïs verbouwd kan worden. De mest wordt beter benut, er zijn minder grondbewerkingen nodig en de kwaliteit van de maïs is beter.

Wat ook een bijkomend voordeel is, is dat op sommige percelen geen extra kunstmest aanvoer meer nodig is. De ingebrachte mest is voldoende voor de maïsteelt. De mest wordt optimaal benut. Nu is het, ondanks de strengere regels, toch mogelijk om een goed maïsgewas te verbouwen.

Voor meer informatie: Roelofs Lemelerveld, tel. 0572-37 12 90 / 06-23 45 02 24.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.