psv bespaart pec zwolle monsternederlaag

De kampioenskandidaat nummer 1 ging fris van start. Na ruim 10 minuten ontstond daardoor de eerste goede kans, maar Hahn kon een kopbal van Bruma nog keren. Een minuut later was het alsnog raak doordat aanvoerder Wijnaldum kon profiteren van het wegglijden van Sainsbury.

PEC leek geen vuist te kunnen maken, terwijl PSV over het veld stormde. Na een half uur was Narsingh dichtbij het verdubbelen van de voorsprong, maar hij krulde de bal naast de goal. Het zou een voorteken zijn voor vele gemiste kansen van de thuisploeg.

Eén kans, één goal

Waar PSV hun overmacht (nog) niet wist uit te drukken in doelpunten, profiteerden de blauwvingers. De eerste kans was meteen raak. Van der Werff liep uit de rug weg bij Bruma en schoof de gelijkmaker binnen na een corner. PEC leek daarmee iets meer in de wedstrijd te komen.

Direct na rust hadden de bezoekers zelfs de kans om op 1-2 te komen. Lukoki passeerde op snelheid zijn directe tegenstander, zette voor op Necid, die vervolgens teruglegde op Drost. De aanvallende middenvelder schoot echter op de benen van keeper Zoet.

Wereldgoal Brenet

Na 50 minuten voetballen bleken de krachten bij PEC Zwolle wel weg te ebben. Met een halve finale in de bekercompetitie in de benen was dat ook niet zo vreemd. PSV werd gevaarlijker en wist dat in de 50ste minuut via een geweldige goal om te zetten in een voorsprong. Brenet pikte een afgeslagen corner op en nam de bal hard, maar ook zuiver op de pantoffel. De bal verdween prachtig in de rechter bovenhoek.

Wat volgde was een dik half uur met levensgrote kansen voor de Eindhovenaren. Memphis Depay faalde diverse keren oog in oog met keeper Hahn, die ook steeds op de juiste plek stond. Daarnaast was Narsingh wat ongelukkig met zijn eindpass.

Latje tik

Door het falen van de PSV-voorhoede kreeg de ploeg van Cocu nog bijna de deksel op de neus. Thomas Lam had aan de kant van de Zwollenaren namelijk nog een hoogstandje in huis. Met een schijnbeweging opende zich een enorme ruimte waarna hij de bal op de lat prikte, buiten bereik van Zoet.

In de slotminuten kreeg Depay het nog twee keer voor elkaar een grote kans te verprutsen, waarna Luuk de Jong het wel welletjes vond. Hij ving een weggewerkt voorzetje van Depay op, legde de bal rustig stil en krulde hem vervolgens in de linker bovenhoek: 3-1.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.