Home / archiefcentraal / proeverij nieuw biertje jan van dalfsen

proeverij nieuw biertje jan van dalfsen

Naast het succesvolle ‘Vechtdal Blond’ komt de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij met hun tweede bier; de Jan van Dalfsen. Dit is een tripel, licht geel, volmoutig bier met een fijne geur van hop en een licht bittere afdronk. De naam van het bier komt uit de ‘canon van Dalfsen’ en is vernoemd naar de boerenverzetsleider uit Ankum tijdens de Tachtigjarige Oorlog.

Ook dit bier is net als de blond zelf gebrouwen bij ‘Admiraal brouwerij’ in Friesland met toevoeging van Vechtdal water. De mensen van Philadelphia hebben de flessen weer voorzien van een mooi etiket met een afbeelding van Rien Poortvliet. Vanwege het enorme succes van onze blond is de tripel het enige verkrijgbare bier op dit moment. Vanaf half mei verwachten we de Blond ook weer te kunnen leveren.

Op zaterdag 18 april kun je de Jan van Dalfsen proeven bij de Jumbo Dalfsen (11.00-15.00 uur), Mitra Dalfsen (13.00–17.00 uur) en de Albert Heijn Dalfsen (14.00-18.00 uur).Voor meer informatie kun je kijken op www.vechtdalbrouwerij.nl, www.twitter.com/vechtdalb

en www.facebook.com/ambachtelijke.vechtdalbrouwerij.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.