Home / Algem / politie en ambulance bij kinderopvang pinkeltje

politie en ambulance bij kinderopvang pinkeltje

‘We begonnen met het inspecteren van de politie auto, wat staat er allemaal op de buitenkant van de auto? Er zijn nummers te lezen en het woord POLITIE. De kinderen mochten de politie auto zelfs besturen en de zwaailichten mochten natuurlijk niet ontbreken.

Ook de ambulance is er! Er wordt deze ochtend vele malen het woord WAUW geroepen. De verpleegkundige haalde de brandcard te voorschijn en testte deze even uit, de kinderen vonden dit wel heel spannend, dus Puk mocht nadien op de brandcard. Allerlei attributen werden voor de dag gehaald, zodat Puk verbonden kon worden en er kwam zelfs een mondkapje bij kijken. Alle deuren van de ambulance werden geopend om te bekijken wat er achter elke deur te vinden is. De kinderen mogen ook de ambulance helm uitproberen, deze willen ze dan ook niet meer afgeven aan het ambulance personeel. Bij personeelstekort is er bij Kinderopvang Pinkeltje genoeg animo om een dagje mee te helpen op de ambulance.

Als klap op de vuurpijl kwam de brandweer aan rijden. Wat een feest voor de kinderen. De brandweerauto wordt ook goed onderzocht, elk onderdeel wordt bekeken. De kinderen mochten achter het stuur, maar ook op de bijrijders kant de ‘televisie’ lees tomtom bekijken. Achter in de brandweerauto zijn verschillende zitplaatsen die goed benut worden, ook worden de brandweerhelmen gepast, maar wat zijn deze zwaar zeg! Er zijn ook nog brandweerslangen, maar hoe kan dat nou? Er komt helemaal geen water uit, de brandweerman legt uit dat deze momenteel niet gekoppeld is aan een kraan. De kinderen mogen de brandweerslang ook nog even vasthouden. Welke wielen zijn eigenlijk het grootst? Die van de brandweer, politie of de ambulance? We gaan dit uitmeten met de lengtes van de kinderen. Alle kinderen hebben enorm genoten van deze prachtige ochtend!’

Lees ook

Steekpartij bij Veldzicht Balkbrug: twee medewerkers gewond

Bij de kliniek Veldzicht in Balkbrug, waar psychiatrische zorg wordt verleend, zijn bij een steekpartij twee …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.