Home / archiefcentraal / panelenroute heeft er elf nieuwe panelen bij

panelenroute heeft er elf nieuwe panelen bij

De Panelenroute bestaat uit panelen die op lelijke kale muren in het centrum van Ommen zijn geplaatst om het centrum een fleurige aanblik te geven. Het initiatief hiervoor kwam van toenmalig wethouder Ilona Lagas en de werkgroep “Omm’zien Kunst”, die in 2014 veranderde in Stichting Vechtdalkunsten.

Tien panelen zijn beschilderd door plaatselijke kunstenaars: Betty Stokvisch, Lucas Vermeeren, Luuk Vogelzang. Azat Malikov, Henk Gerrits, Linda van Erk, Jeroen Bijl, Erna Prenger,Thea Dijkema en Hester Jans- Molenberg. Het elfde paneel is een gezamenlijk werk van de leerlingen van de groepen 7 en 8 van 8 basisscholen. Zij hebben allemaal een voorbeeld gekregen dat ze na hebben gemaakt op een klein paneel. Alle panelen samen vormen een groot schilderij van Picasso.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.