ommen wil maatschappelijk innovatiefonds

Het Maatschappelijk Innovatiefonds is bedoeld om de kracht van de samenleving te versterken. Uit het fonds kunnen kleine eenmalige bedragen worden uitgekeerd voor initiatieven van inwoners met een maatschappelijk belang. Het fonds heeft nadrukkelijk een lokaal karakter; aanvragers moeten inwoners van Ommen zijn en de activiteit moet ook binnen de gemeentegrenzen plaatsvinden. Ook is het niet de bedoeling dat de activiteit in zijn geheel wordt betaald uit het innovatiefonds; 30 procent van de kosten moet door de inwoners zelf (of door middel van sponsoring) worden opgebracht.

Het Maatschappelijk Innovatiefonds past binnen de ontwikkeling van de terugtredende overheid. Taken die voorheen door de overheid werden uitgevoerd, worden steeds meer opgepakt door de samenleving. “Het college ervaart elke dag de kracht van de Ommenaren en de gemeenschapszin. Via het fonds willen we dit waarderen en een extra impuls geven”, vertelt wethouder Ko Scheele.

Voor de periode 2015 tot en met 2018 wil het college per jaar een bedrag van 10.000 euro beschikbaar stellen. Per initiatief kan dan maximaal 1.500 euro worden aangevraagd. De gemeenteraad van Ommen bespreekt het voorstel in de raad van 30 april.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.