Home / archiefcentraal / nieuwleusen wint van negental sc lutten

nieuwleusen wint van negental sc lutten

Nieuwleusen heeft de thuiswedstrijd tegen SC Lutten vanmiddag met 2-0 gewonnen. Nieuwleusen speelde niet groots, maar kende mede door twee rode kaarten van de bezoekers geen lastige middag.

De wedstrijd kende qua mogelijkheden in de competitie geen belangen meer voor beide ploegen al stond er voor Nieuwleusen nog wel een stukje eer op het spel. Beide ploegen troffen elkaar namelijk ook in de openingswedstrijd van dit seizoen en toen kreeg Nieuwleusen op bezoek bij SC Lutten met 7-0 een enorm pak slaag.

Vanmiddag zou het echter een compleet andere wedstrijd worden. In het eerste half uur speelde zich een leuk duel af waarbij Nieuwleusen in de twaalfde minuut reeds op een 1-0 voorsprong was gekomen. Het was Jurrian Pasman dat de thuisploeg op voorsprong bracht. Na een klein half uur volgde echter een beslissend moment in de wedstrijd.

Nadat linksbuiten Mark de Weerd van Nieuwleusen de bal aangespeeld kreeg kwam de rechtsback van de bezoekers met een sliding van achter nogal onbesuisd invliegen. Een directe rode kaart was het gevolg waardoor Nieuwleusen in het resterende ruime uur met een overtal kwam te spelen. Ondanks twee kansen om de score nog voor rust te verdubbelen was de ruststand 1-0.

In het eerste kwartier na rust sprong Nieuwleusen ietwat slordig om met het balbezit wat de ploeg van Alex Booij dankzij het mannetje meer veelvuldig had. SC Lutten beperkte zich begrijpelijkerwijs tot verdedigen, hopende dat zij via een counter konden toeslaan. Op dat moment begingen de bezoekers echter na een ruim uur spelen wederom een fout.

Een verkeerde terugspeelbal van SC Lutten werd opgepikt door Mark de Weerd die de doelman van de bezoekers vervolgens omspeelde en de bal in het lege doel leek te gaan schuiven. In een uiterste poging om te redden tikte de doelman van SC Lutten echter De Weerd aan. Wederom een rode kaart voor SC Lutten en bovendien een penalty voor Nieuwleusen.

Tom Odink maakte geen fout van elf meter waardoor Nieuwleusen in de 62e minuut op een 2-0 voorsprong kwam. Daarna lag het tempo bij de thuisploeg te laag om de score nog verder te doen oplopen. 2-0 was daardoor de eindstand. Nieuwleusen-trainer Alex Booij was blij met de winst van zijn ploeg.

“We wilden die nederlaag van 7-0 graag wegpoetsen en dat is gelukt. We hadden er misschien nog wel wat meer kunnen maken maar daarvoor lag het tempo bij ons te laag”, zo begon Booij zijn verhaal. Hij kwam daarnaast ook nog terug op de twee rode kaarten van de bezoekers.

“Bij de eerste rode kaart kwam hun rechtsback met een behoorlijke sliding van achter in en schept hij Mark de Weerd. Er was toen nog niks gebeurd in het eerste half uur waardoor geel in mijn ogen ook had gekund, al was de overtreding er op zich natuurlijk wel naar. De tweede is dan een doorgebroken speler en het ontnemen van een scoringskans, dus ook rood volgens de regels. De wedstrijd was echter verder zeer sportief, de rode kaarten pasten daardoor niet echt in de wedstrijd vond ik.”

Nieuwleusen speelt nog twee wedstrijden voordat het mag beginnen aan de nacompetitie om promotie. Volgende week speelt het wederom thuis. Dan komt Gramsbergen op bezoek dat veroordeeld lijkt te zijn tot nacompetitie voor degradatie.

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.