Home / archiefcentraal / nieuwleusen verrassend onderuit bij vhk

nieuwleusen verrassend onderuit bij vhk

Nieuwleusen ging vanmiddag op bezoek bij VHK uit Sint Jansklooster en keerde zonder punten weer huiswaarts. Het verloor door een hattrick van Berry Heetebrij met 3-0.

Nieuwleusen begon goed aan de wedstrijd. De bezoekers waren de eerste helft de bovenliggende partij en waren veelvuldig in balbezit, mede doordat VHK zijn heil meer zocht in de tegenaanval. Nieuwleusen creëerde, op wat kleine kansjes na, niet voldoende om het balbezit in de eerste helft om te zetten in een voorsprong. Het gaf echter ook niks weg met de 0-0 ruststand als logisch gevolg.

In de tweede helft was het van de kant van Nieuwleusen iets minder in balbezit. Dat VHK na tien minuten spelen plotseling op een 2-0 voorsprong kwam had echter ook niemand aan zien komen. Uit een corner in de 55e minuut mocht VHK-spits Berry Heetebrij zijn directe tegenstander aan de kant duwen waardoor hij vervolgens vrij in kon koppen: 1-0.

Door een verdedigende fout twee minuten later kon Heetebrij vervolgens zijn tweede van de middag maken waarmee de wedstrijd eigenlijk ook meteen gespeeld was. Nieuwleusen was, mede door blessures en spelers die rust werden gegund, niet bij machte om de wedstrijd nog te doen kantelen. In de slotminuut maakte Heetebrij met zijn derde van de middag zijn hattrick compleet.

Nieuwleusen trainer Alex Booij was ondanks de 3-0 nederlaag niet geheel ontevreden: “De eerste helft hebben we behoorlijk tot zeer goed gespeeld, alleen ontbrak het ons toen aan dat laatste stukje scherpte. In de tweede helft waren we helaas niet meer bij machte om het tij te keren al is de 3-0 wel geflatteerd. Qua spel ben ik ook niet ontevreden, 0-0 was in mijn ogen een meer terechte uitslag geweest. Wij gaan ons richten op de nacompetitie en hopelijk gaan we daar wat potten breken.”

Nieuwleusen lijkt in deze nacompetitie tegen Oranje Nassau uit Almelo te mogen gaan strijden om een plek in de tweede klasse. Tot het zover is staan voor Nieuwleusen echter nog drie competitiewedstrijden op het programma, te beginnen volgende week in eigen huis tegen SC Lutten.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.