nieuwleusen kan muur niet doorbreken

Nieuwleusen is in eigen huis tegen laagvlieger Zwolsche Boys op een gelijkspel blijven steken. In een onaantrekkelijk duel kwam Nieuwleusen niet door de verdedigende stellingen van de bezoekers heen waardoor de wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0.

Ondanks dat verschillende media het niet helemaal eens waren over de uitslag (0-2 viel ook veelvuldig te lezen) was Nieuwleusen-trainer Alex Booij daar, enigszins met een knipoog, wel vrij duidelijk over: “Zij hebben misschien twee kansjes gehad maar het was 0-0. Ik was er toch echt zelf bij.”

De doelpuntloze uitslag doet al weinig spektakel vermoeden en Booij kon dit alleen maar bevestigen: “Het was zeker geen hoogstaande wedstrijd, nee. Het was heel rommelig. Zwolsche Boys zakte ver terug en hoopten op een counter. Wij waren daarnaast niet bij machte om hen kapot te spelen en dan krijg je uiteindelijk een bloedeloze 0-0.”

Nieuwleusen was nog wel het dichtst bij de overwinning. Vlak voor rust kreeg Mark de Weerd de bal in een scrimmage plotseling voor zijn voeten. Hij moest door veel spelers van Zwolsche Boys in zijn buurt snel handelen maar dit ging ten koste van de precisie waardoor hij de bal over mikte.

Ook in de tweede helft kon Nieuwleusen geen gaatje vinden in de muur die de bezoekers optrokken voor het eigen doel. Er zat telkens wel een voet tussen en wanneer dit niet het geval was bleek de keeper van Zwolsche Boys een sta in de weg waardoor de wedstrijd uiteindelijk in 0-0 eindigde.

Ondanks de weinig enerverende middag sloot Booij zijn verhaal met een positieve noot af gezien het feit dat Nieuwleusen na vandaag zijn tweede doelstelling van het seizoen heeft volbracht. “We hebben twee van onze doelstellingen binnen. Vorige week hebben we een prijs in de vorm van een periode gepakt en na vandaag hebben we ook meer punten dan vorig seizoen. Al zijn we natuurlijk nog niet geheel tevreden”.

Met dat laatste doelde Booij op de nacompetitie waarvoor Nieuwleusen zich geplaatst heeft dankzij de periodetitel. Tot die tijd speelt Nieuwleusen nog vier competitiewedstrijden, te beginnen met de uitwedstrijd tegen VHK van volgende week.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.