Home / archiefcentraal / nieuwe streekbier uit ommen

nieuwe streekbier uit ommen

Ommen heeft er een streekbier bij. Het Besthmener Bergbier is een licht blonde bier met 5.2 % alcohol en wordt door de plaatselijke bierbrouwerij “de Pauw” gebrouwen. Het water dat daarvoor gebruikt wordt, komt uit de grond van Recreatiecentrum de Besthmenerberg. Het park in Ommen heeft namelijk een eigen watervoorziening. Water wordt op 43 meter diepte uit de grond gepompt en gebruikt voor alle campingplaatsen, bungalows, toiletgebouwen en het horecagebouw de “Egelantier”. Sinds vorig jaar kunnen de gasten van het recreatiecentrum al het zogenoemde Bergwater bestellen in speciaal ontworpen flessen en etiketten.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.