Home / archiefcentraal / nieuwe fietsroute verbindt dalfser molens

nieuwe fietsroute verbindt dalfser molens

Er is een nieuwe toeristische fietsroute die de drie molens in de gemeente Dalfsen met elkaar verbindt. Afgelopen zaterdagmorgen werd hij gepresenteerd via een fietstochtje tussen restaurant-pannenkoekenhuis De Barones en de Westermolen.

De ‘Molenroute door het Vechtdal’, zoals hij in de folder wordt aangeduid, is samengesteld door een groep vrijwilligers van Molen Massier (Nieuwleusen), de Molen van Fakkert (Hoonhorst) en de Westermolen (Dalfsen). De fietsfolder heeft een routebeschrijving met plattegrond en bevat tevens enige wetenswaardigheden over de drie molens. Hij is niet alleen bedoeld voor toeristen. Ook inwoners van de regio kunnen er gebruik van maken, temeer daar hij ook langs enkele minder voor de hand liggende locaties voert.

De fietstocht van zo’n 40 kilometer voert door de meeste kernen van de gemeente Dalfsen, alsmede delen van het buitengebied. Onderweg worden de kernen Dalfsen, Hoonhorst, Ankum, Nieuwleusen en Oudleusen aangedaan. Daarbij rijdt de toeristische of recreatieve fietser tevens langs een tiental horecagelegenheden, die tijdens de route kunnen worden bezocht. Met een advertentie hebben deze horecagelegenheden bijgedragen in de kosten. Daarnaast heeft de gemeente Dalfsen een toeristische subsidie verstrekt.

Wethouder Maurits von Martels presenteerde zaterdagmorgen de fietsfolder van de ‘Molenroute door het Vechtdal’. “Het is meer dan zomaar een fietsroute”, stelde hij. “Hij verbindt de culturele, culinaire en landschappelijke waarden van deze streek met elkaar. En het is goed voor je gezondheid.” Hij sprak de hoop uit dat de ‘traditionele’ routekaart een moderner vervolg krijgt in de vorm van een app. De vrijwilligers zijn ook van plan die mogelijkheid te onderzoeken.

De folder ligt de komende tijd op een groot aantal openbare locaties, zoals de campings, de bibliotheken, het gemeentehuis en de deelnemende horecagelegenheden. Zowel toeristen als lokale inwoners kunnen de folder met routebeschrijving dan gratis meenemen.

Lees ook

Digitale ledenvergadering van USV: groen licht voor investering in clubgebouw

NIEUWLEUSEN – De leden van voetbalvereniging USV hebben tijdens de digitale ledenvergadering groen licht gegeven …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.