na zege lijkt pec zeker van europa

PEC Zwolle heeft thuis met 1-0 gewonnen van Willem II. Het duurde tot de 75ste minuut voor de saaie 0-0 van het scorebord ging. Van Polen scoorde uit een corner. Nota bene de bijna nooit scorende Brama was kort daarna dicht bij de 2-0 met een schot op de paal. Drost miste uit de rebound. Ook Thomas kreeg kort voor tijd de bal niet in het net, zelfs niet tussen de palen. Hij schoot een enorme kans over. Ook in de vier minuten extra tijd wist Willem II niet tegen te scoren.

Een belangrijke zege voor PEC, omdat de kloof met Willen II nu groot genoeg is om de zevende plek (zo goed als) veilig te stellen. Waarmee Europees Voetbal volgend jaar gegarandeerd lijkt.

Twente kan later vanavond over Willem II gaan als het thuis tegen PSV wint, dat is dan de nieuwe nummer 8 met zes punten achter PEC. Maar dan moet PSV wel overwonnen worden. Laten we maar aannemen dat Twente hoe dan ook alle energie nodig heeft de drie punten in eigen stadion te houden. Dat kan PEC komende dinsdag een slok op een borrel schelen als ze in de Grolsch Veste (20.45 uur) de laatste horde naar de KNVB-bekerfinale proberen te nemen.

(Inmiddels weten we dat Twente met maar liefst 5-0 op de donder kreeg van PSV. Dat lijkt geen lekkere generale voor dinsdag.)

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.