meld onnodige fietspaaltjes in ommen

Staat op het fietspad een paaltje op de verkeerde plek, is een paaltje eigenlijk overbodig of ontbreekt juist een paaltje, dan kun je dat vanaf nu melden op www.fietspaaltjes.nl/ommen-hardenberg

De gemeenten Ommen en Hardenberg zetten zich op allerlei gebieden in om de verkeersveiligheid in stand te houden en waar mogelijk te verbeteren. Een belangrijke en kwetsbare doelgroep daarin is de fietser. Onder andere fietspaaltjes kunnen een obstakel zijn die de verkeersveiligheid voor de fietser bevordert of juist onveiliger maakt.

Tijdens de herfst en wintermaanden worden paaltjes van fietspaden verwijderd zodat de strooiwagens er makkelijk langs kunnen. Nu het lente is en niet meer wordt gestrooid worden sommige paaltjes teruggeplaatst. Maar dat is niet altijd het geval. Mocht het zo zijn dat dit gevaarlijke situaties oplevert omdat bijvoorbeeld auto’s het fietspad gebruiken als sluiproute, kunt u dit melden op de site. Het kan ook zijn dat een paaltje geplaatst is op een fietspad waar dat niet nodig is, onvoldoende zichtbaar is of juist een gevaar oplevert. Ook dat kunt u aangeven op de website.

Tot eind van dit jaar kunnen inwoners van de gemeente Ommen en Hardenberg op deze site melding maken van fietspaaltjes die in de ogen van de inwoners onveilig zijn, ontbreken of juist overbodig zijn. De meldingen worden aan het eind van het jaar geïnventariseerd. Vervolgens wordt een advies opgesteld wat met de meldingen gedaan wordt.

De site www.fietspaaltjes.nl/ommen-hardenberg is in samenwerking met Fietsberaad en het CROW ontwikkeld. De website is één van de speerpunten van de lokale aanpak fietsveiligheid binnen de gemeenten Ommen en Hardenberg. Hiermee willen beide gemeenten aandacht schenken aan het onderwerp fietspaaltjes, een belangrijk aspect als het gaat om fietsveiligheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.