Home / archiefcentraal / marienberg wint van rksv uit rijssen

marienberg wint van rksv uit rijssen

VV Mariënberg heeft zaterdag in eigen huis met 3-1 gewonnen van RKSV uit Rijssen. Alfred Dorgelo stuurde onderstaand verslag.

“Voor de derde keer dit seizoen wist Mariënberg een thuiswedstrijd te winnen met 3-1.

Ik blijf het mooie uitslagen vinden. Koploper en Kampioen de Esch (nogmaals gefeliciteerd

met jullie verdiende kampioenschap) en DES Nijverdal werden dit seizoen al eerder met deze klinkende cijfers verslagen. Het inmiddels veilige R.K.S.V. uut Rijssen maakte het trio van heerlijke 3-1’s compleet.

Joah, het mag wel zo.

Vooraf maakten R.K.S.V. weer vrienden in de bestuurskamer van de roodzwarten. De meegenomen gehaktballetjes en gesneden worst werd dankbaar geaccepteerd, vele handen ie er na afloop naar graaiden zonder dat er van hogerhand werd ingegrepen. Waarvan Akte!

Trainer Mark Wagt kon niet zijn gewenste basiself de wei insturen. Er waren enkele spelers

afwezig wegens blessures en andere zaken buiten onze landsgrenzen. Gelukkig kon aanvoeder Han Bouwhuis na zijn absentie van vorige week wel starten. Hij vormde samen met Ruud Buitenhuis de as van de defensie. Plaggenmars stond ook aan de aftrap maar was verre van fit, hij was maar afwachten hoelang André het vol ging houden. Nadat pupil v/d week en oud-buurmannetje, Tobi Bouwhuis, keeper Overdam van RKSV knap had gepasseerd met een droge schuiver kon de strijd echt beginnen.

Echter was deze in het eerste bedrijf van een éénzijdige aard. Onze gasten uit Rijssen konden niet echt een vuist maken en Mariënberg was op het eigen Sportpark goed ‘In Control’.

Geen vuiltje aan de blauwe lucht, dit kon wel eens een makkie gaan worden was de algemene gedachtengang want RKSV sputterde wel maar niet tegen. Na een kleine twintig minuten, kan ook 25 zijn geweest want het scorebord sprong wat later aan dan gebruikelijk, kwam Mariënberg verdiend op de 1-0.

Ondanks zijn zere rug en pijnlijke nek wist André Plaggenmars wel netjes de bal over de uitgelopen doelman Overdam heen te lepelen. Nog geen tien minuten later was het wederom André Plaggenmars die ruim een uur voor tijd de wedstrijd al in het slot leek te gooien. Tegen zijn droge knal was geen kruit, laat staan Overdam, gewassen, 2-0.

Het was dat Rolf Hofsink steevast stuitte op een taaie Overdam bij enkele 150% kansen anders had RKSV de rust moeten opzoeken met een 4 of 5-0 achterstand. Nu bungelden ze nog aan het spreekwoordelijke koord en die pakten ze na de theepauze dankbaar op. Want na de onderbreking was Mariënberg niet veel schimmen meer van zichzelf. Sporadisch moest doelman Overdam in actie komen en RKSV nam brutaal de regie over op het Westerpark. Niet dat het leidde tot veel uitgespeelde kansen maar Mariënberg speelde niet goed in het tweede bedrijf. Nam het duel iets te licht op en dacht free-wheelend het einde te kunnen halen.

Een misrekening want dik vijftien minuten voor tijd kwam RKSV via een strafschop terug tot 2-1.

Het leverde flink wat gemopper aan op- en naast de dug-out, ik moest er toevallig huizen….

RKSV had nog een megakans maar die ging gelukkig voor Mariënberg aan de goede kant van de paal.

Na de 3-1 van Ruud Buitenhuis die scoorde middels een vrije trap was het verzet van RKSV gebroken en behaalde roodzwart zijn veertiende overwinning van deze competitie. In de kantine, in de 3e helft dronk de voormalige nummer veertien er rustig een biertje op.

Mariënberg heeft nog drie wedstrijden in het verschiet. De komende weken uit naar Achilles Enschede en kampioen de Esch. Zaterdag 9 mei sluit Mariënberg thuis af tegen Drienerlo.

Joah, het mag wel zo…..”

Opstelling: Jelle Brinks, Niek Noeverman, Han Bouwhuis, Ruud Buitenhuis, Jaap Hofman, Michael Zweers, Bertin Veurink (66. Daan Brinks), Ruud Woelderink, Kevin Bolks, André Plaggenmars

(46. Patrick Willems), Rolf Hofsink

Man v/d Wedstrijd: Niek Noeverman

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.