Home / archiefcentraal / marienberg vergroot zorgen achilles enschede

marienberg vergroot zorgen achilles enschede

Mariënberg heeft vandaag dik met 5-1 van Achilles Enschede gewonnen. Ze verwachtten en super sterk team tegenover zich te krijgen, maar niets was minder waar. Met de rust stond het 2-1 en tot het laatste fluitsignaal zijn daar maar liefst nog drie goals bijgekomen. Hieronder lees je het wedstrijdverslag van een trotse Alfred Dorgelo.

De zwarte rubbertjes op het hoofdveld van Achilles Enschede waren sterk vertegenwoordigd, zij wel! Onze tegenstander pakten nou niet bepaald haar laatste strohalm… Om den drommel niet! Waar de gemeente Enschede blijkbaar een goedkoop partijtje zwarte rubbers op de kop hadden weten te tikken moest trainer Rob de Jong het doen met elf spelers die niet de spreekwoordelijke grassprieten uit het donkere kunstgras wilden lopen.

Néé, de krochten van de vierde klasse huizen opzichtig rondom het sportpark van Achilles Enschede maar de wake-up call laat vooralsnog geen wekker laat staan een kanon afgaan bij de huidige nummer dertien van de 3e klasse D. De Christelijke Voetbalvereniging Achilles Enschede mag de komende weken de handen wel eens bij elkaar brengen want degradatie en/of nacompetitie kunnen ze naar alle waarschijnlijkheid niet meer ontlopen.

Je verwacht als Mariënberg zijnde een tot de tanden toe gewapend Achilles. Behalve de eerste tien minuten was daar binnen de witte kalklijnen niets van te merken. De trainert van Achilles zat meerdere malen met de handen voor zijn ogen, ja het schouwspel was niet bijster hoogstaand en dan zag hij ook nog eens een roodzwarte ploeg die gewoon haar sportieve plicht netjes deed.

Vooral Rolf Hofsink had het op zijn heupen, vrijdag vierde hij nog zijn 33e verjaardag. Maar de routinier drentelde in het veld alsof hij een jong veulen was. Hij was een voortdurende plaag voor de zwakke defensie van onze gastheer. Bij de 1-0 voorsprong werd hem door de centrale verdediger, nummer 3, geen strobreed in de weg gelegd. Hofsink kon naar hartelust uithalen, zij het lichtelijk, maar wel doelftreffend. Enkele minuten later was het opnieuw Hofsink die voor scherprechter speelde.

Daan Brinks kon het duel al voor rust op slot gooien. Alleen voor de keeper miste hij kansloos. De aanval die daarop volgde deed hoop leven bij alles wat Achilles een warm hart toedraagt. Want vlak voor de theepauze kwam Achilles terug tot 1-2.

Die hoop bleek in het tweede bedrijf uitgestelde teleurstelling. Alle goede bedoelingen ten spijt, Achilles wekte geen minuut de indruk die strohalm te willen grijpen. Wat Brinks in de eerste helft naliet vergat hij niet 10 minuten in de tweede. Hij schoot koel de 1-3 tegen de touwen. Mariënberg speelde het duel plichtmatig uit. Kevin Bolks en opnieuw Rolf Hofsink tilden de stand naar de uiteindelijke 5-1 overwinning. Leuk feit om te melden is dat Edwin Hofsink na maanden blessureleed zijn come-back maakte.

Na afloop in de bestuurskamer bleef een bestuurslid van Achilles Enschede maar op zijn smartphone kijken met voetbalnederland.nl voor zijn gezicht. Hoe lang hij ook keek, de stand veranderde niet… De schietgebedjes mogen de komende weken in tienvoud worden ingediend en hopen, heel veel hopen dat de zege(n) komt. Met de 5-1 zege vergrootte Mainbarg alleen maar de (degradatie)zorgen van Achilles Enschede.

Opstelling: Jelle Brinks, Jaap Hofman, Ruud Buitenhuis, Niek Noeverman, Han Bouwhuis, Michael Zweers (68. Roy Kelder), Kevin Bolks, Ruud Woelderink (66. Roy Doek), Bertin Veurink, Rolf Hofsink, Daan Brinks (84. Edwin Hofsink).

Man v/d Wedstrijd: Michael Zweers met afstand.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.