marienberg pakt volle buit in hengelo

Soms heb je van die clubs waarmee de klik meteen goed is. Dat hebben wij met Juliana’32 uut Hengelo, onbekend maakt onbemind. Want na 22 wedstrijden van de 26 moeten wij het verschrikkelijke logge apparaat, ja ja… Onze KNVB, misschien wel op onze blote knieën dankbaar zijn.

Zo slecht is ons 3D niet bevallen, het leverde Mariënberg na enkele sportieve succesloze seizoenen vorige week zelfs een periodetitel op. Het kan verkeren, ik hoor het Bredero nog zo zeggen…… Gelukkig liet het elftal van trainer Mark Wagt de teugels niet vieren.

Eerlijk is eerlijk, het technische duo met mien moat Robert als lichtend voorbeeld, had mij afgelopen donderdag behoorlijk tuk. Tuurlijk pierde ik mij weer eens op, volkomen terecht. Pinksteren en Pasen vallen nooit op één dag en de jonge oefenmeester uit Vriezenveen had het gelijk volkomen aan zijn zijde, sommige zaken veranderen gelukkig nooit. Waarvan akte!

De matchwinner van vorige week, Kevin Bolks, begon natuurlijk in de basis. Die had ik vorige week al als eerste op het wedstrijdformulier gezet naast de sterkhouders Jelle Brinks en Japie Hofman. Kapitein Han Bouwhuis en voorstopper Edwin Hofsink moesten noodgedwongen aan de kant blijven in Hengelo op sportpark Groot Driene van onze gastheer Juliana’32.

De roodzwarten speelden fris van de lever. Onder de bezielende leiding van scheidsrechter Zander Pouls uit Dedemsvaart schotelden de Mainbargers het trouwe publiek wat leuke aanvallende intenties voor. Het vizier miste nog wel wat afstelling, ach het was hun vergeven.

De toss hadden wij gewonnen, Juliana’32 moest meteen al in de eerste helft richting haar gezellige clubhuis voetballen. Het was blijkbaar wennen want het was Mariënberg dat brutaal de regie op het vreemde voetbalterrein in de hand nam.

De thuisploeg beschikte wel over enkele ruwe bolsters, blanke pit. Dat was spits André Plaggenmars reeds opgevallen in de eerste wedstrijd en ook in Hengelo kreeg hij weer te maken met enkele vliegdekschepen in de defensie van de Hengelose club. Bij een vinnig duel verloor Plaggenmars de strijd op punten en verrekte hij een spier in de nek, kan ook de schouder zijn geweest. Nog voor de theepauze werd hij vervangen door Roy Doek. Iedereen dacht met de Frits van Turenhout stand te gaan rusten, neef Jan kwam ff buurten, toch ging het anders.

Een corner werd pardoes door Bertin Veurin tot doelpunt gepromoveerd. Zijn tegendraadse geschoten schot was een brug te ver voor de keeper van de thuisploeg.

Na rust werd het bijzonder gezellig in de kantine van Juliana’32. De voormalige nummer 14 en ondergetekende zetten een boom van plezier op met de Twentsche Bierbrouwerij, het was nog geen Twents Amber, maar dat mocht de pret niet drukken. Vanuit de kantine zagen wij Rolf Hofsink de 2-0 maken. Zijn schuiver was de keeper te machtig.

Éénmaal buiten zagen wij Roy Doek vol in botsing komen met de keeper, die wij in dit verslag best wel vaak noemen al ben ik zijn naam vergeten, maar dat terzijde. Doek kon niet verder en werd vervangen door Daan Brinks.

De Westerparkbewoners verzuimden om het duel in slot te gooien. Steeds dook de Hengelose poortwachter op. Heb je ‘m weer. Hoe je hem ook noemt, hij duikt elke keer weer op….Juliana’32 kwam via een strafschop nog terug tot 1-2 maar verder liet Mariënberg het niet komen.

Een degelijke pot die de verdiende 1-2 opleverde. De derde helft werd bijzonder gezellig mede dankzij het gastvrije onthaal van Juliana’32. Twents Amber viel bijzonder goed in de smaak, het Bokkie gaat as we speak nu in het koude Mainbarg-glas. Ook al denken wij volgend jaar weer in C te voetballen, wij hopen van ganser harte dat jullie ook komend seizoen weer in D mogen acteren.

Al was het alleen maar om het verschrikkelijke lekkere bier ….en natuurlijk voor mien Ome Johan en Neef Jan. Mien Ome Johan hef trouwens 1x in de 2 weken altied bingo….Wat ik oe Brom! (AD)

Opstelling: Jelle Brinks, Jaap Hofman, Michael Zweers, Roy Kelder (72. Ruud Buitenhuis), Niek Noeverman, Bertin Veurink, BartJan Staman, Kevin Bolks, Andre Plaggenmars (41. Roy Doek, 59. Daan Brinks) , Rolf Hofsink

Man v/d Wedstrijd: Michael Zweers.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.