Home / archiefcentraal / marienberg pakt tweede periodetitel

marienberg pakt tweede periodetitel

Mariënberg heeft zaterdag dankzij een 1-0 op Blauwwit de tweede periodetitel binnengehaald. Alfred Dorgelo stuurde ons een verslag.

Als je wint, heb je vrienden. Rijen dik, echte vrienden. Als je wint, nooit meer eenzaam…

Zolang je wint! Herman Brood en Henny Vrienten zongen het ooit in 1984, 31 jaar later knalt het hitje van Zwolse Herman en die Henny van Doe Maar uit de boxen op het altijd gezellige Westerpark.

Vorige week en die week daarvoor waren ze nog geen knip voor de neus waard…..

De heren voetballers die met zijn elven tussen de witte kalklijnen een slechte imitatie gaven wat moest lijken op 11 heren die probeerden een wit leder te raken met zwarte vlakken. Althans, zo was het eens…Nu lijken de ballen op toverballen zonder geknoopte veters, gemaakt in verweggiestan-landen waar het pensioen al begint met 15 jaar. Waarvan Akte!

Afgelopen zaterdag was het na kwart over vier, pak ‘m beet half vijf, hosanna…kon de vlag in top!

Nadat de uitstekend leidende scheidsrechter Ronald Kok uit Zupthen voor het laatst op zijn fluit had geblazen ging men op het Westerpark toch ff flink uit zijn dak. Want de tweede periodetitel voer de haven binnen….Het vlaggenschip had na jaren weer eens voor een succes gezorgd. Ze brachten zonder kleerscheuren en zonder natte voeten en met opgeheven hoofd het toetje op een blinkende schaal langs de strenge douane…Wat ik oe brom!

Nadat Koning Winter had geregeerd in januari als een strenge vorst stond in het paasweekend het inhaalprogramma op de rol. Bij winst op Blauw Wit’66 kon het plaatje van Brood&Vrienten op de draaitafel. Je hoefde er maar een slinger aan te geven en het verhaal werd van voren af aan afgestofd. Alleen Blauw Wit’66 kon het roodzwarte feest nog een halt toeroepen.

Na 45 minuten ballen op het Westerpark en bij een 0-0 tussenstand was zelf de meest enthousiaste Mainbarg-supporter niet echt meer zeker van een goede afloop. Ok, zowel de thuisploeg als Blauw Wit’66 schotelde het publiek nou niet een wedstrijd voor waar je over naar huis zou willen schrijven.

Tweeten ging nog wel….Maar het hield niet over. Na rust ontbrandde de wedstrijd.

Het spel ging op de wagen….In het veld werden ze minder vriendelijker voor elkaar. Het scheermes ging tussen de tanden. Links en rechts werd er soms een kaakje uitgedeeld. Na 55 minuten haalde Kevin Bolks onverwachts uit op de rand van de zestien. Zijn verdekte schot verraste volkomen de doelman van onze gasten…1-0. Bij deze stand was de tweede periodetitel een feit. Maar er moest nog ruim een half uur gespeeld worden. Wij liepen nou niet bepaald over van het zelfvertrouwen. Toch voelde je aan je theewater dat Mariënberg aan de goede kant van de score zou blijven….Jelle stak in goede vorm, alle hoge ballen waren een prooi voor de Stenendijker….

Japie roste alle ballen weg die in zijn buurt kwam en die dekselse Bolks, zich verbijtend op de bank in het eerste bedrijf haalde zijn gram….het werd bijna een kilo….wat ik oe brom. Hij werd de Hanno Kelder van 2015……Destijds was één doelpunt ook genoeg voor de zege. Toen Kevin Bolks nog geloofde in Sinterklaas, zong over de Fabeltjeskrant en Bliksem riep als auto’s hem passeerden. De geschiedenis herhaalde zich, het was niet goed….neuh, het was niet best…Maar de spanning vergoedde veel….Na dik 95 minuten was het feestje een feit.

Het eerste elftal haalde de tweede periode in de derde klasse D en wij hadden behoorlijk wat skik in de derde helft….1 – 2 – 3. Kind kan de was doen… De botte biel heb ik geparkeerd in de garage….Ik parkeerde de fiets er naast….Het was niet veur spek en bonen….Ik heur Lohues zingen….Ik fietste over de brug, ik geloofde vandaag weer in Mainbarg…

Ik geloof, ik geloof, ik geloof in Mainbarg….Een zekerheidje van eerder buurtte vandaag weer opzichtig in het heden…Ik zag Willy en Johan…Toen wist ik al….Het komt goed.

Opstelling: Jelle Brinks, Han Bouwhuis, Niek Noeverman, Roy Kelder, Jaap Hofman, Michael Zweers, Ruud Woelderink, Daan Brinks (43. Kevin Bolks), Rolf Hofsink, Bertin Veurink, Andre Plaggenmars (87. BartJan Staman)

Man van de Wedstrijd : Kevin Bolks……De Hanno Kelder Trofee komt je toe!

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.