lpo betrek burgers bij afvalscheiding

Lokale Partij Ommen wil dat burgers worden betrokken bij een vervolg op het nieuwe inzamelen van restafval in de gemeente Ommen. “Onder andere de afvalinzamelaar ROVA heeft plannen ontwikkeld voor de verdere scheiding van afvalstromen. Als LPO vinden wij het van bijzonder groot belang dat een nieuwe werkwijze voor het scheiden en inzamelen van reststoffen op voldoende steun kan rekenen van de inwoners. Daarom zal de LPO bij de behandeling van het Raadsvoorstel ‘Duurzaam afvalbeheer’ op 30 april een verzoek indienen om de burgers te betrekken bij de verdere invulling van het nieuwe inzamelen van reststoffen. En wel door middel van een traject van burgerparticipatie”, vertelt Leo Bongers namens de partij.

Afgelopen jaar zijn er in Ommen goede resultaten bereikt met het gescheiden inzamelen van reststoffen. Zo is bijvoorbeeld met de introductie van de minicontainer voor kunststofverpakkingen de ingezamelde hoeveelheid gestegen van 9 kilo in 2013 naar 20 kilo in 2014. De uiteindelijke hoeveelheid restafval is met maar liefst 33 procent gedaald.

De LPO wil ook dat de inwoners beloond worden voor de positieve resultaten van de betere afvalscheiding door lagere tarieven voor de afvalstoffenheffing. “En niet zoals dat in 2014 en 2015 is gebeurd, namelijk dat de afvalscheiding en inzameling positief was maar dat de tarieven stijgen om de tekorten op de lopende begroting van de gemeente te dichten. Zo zijn de tarieven afvalstoffenheffing voor 2015 met maar liefst 17 procent gestegen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.