Home / archiefcentraal / lemele wint in almelo en is periodekampioen

lemele wint in almelo en is periodekampioen

Lemele heeft dinsdagavond het inhaalduel tegen DRC 2012 met 0-1 gewonnen. Daarmee wist de ploeg van trainer Klaas Mijnheer de tweede periodetitel voor zich op te eisen. Bart Petter werd ‘matchwinner’ door in het moeizame duel als enige te scoren. Volgens Mijnheer reden voor een bescheiden feestje. “Het is gewoon dinsdagavond, iedereen moet morgen weer werken.”

Voordat Lemele überhaupt had afgetrapt was er al een lastige expeditie achter de rug volgens de vrolijke trainer. “We moesten om kwart voor zeven aantreden in Almelo. Om dan een beetje op tijd aan te komen moesten we wel al om vijf uur vertrekken. We zijn geen profvoetballers, dus iedereen moest eerder weg op het werk. Uiteindelijk konden we het allemaal precies zo regelen dat het goed uitkwam.”

Uiteindelijk was de genomen horde meer dan de moeite waard voor de selectie. “We hebben hier in Lemele een goede dinsdagavond. De tweede periode is binnen en we kunnen weer drie punten bijschrijven.” Makkelijk ging dat echter niet vertelt Mijnheer. “Het veld was door de harde ondergrond moeilijk bespeelbaar en er stond ook nog eens een smerige wind. Daarnaast speelden we de afgelopen tijd veel wedstrijden door de inhaalduels. Dat is een aanslag op de spieren van de spelers.”

Matige wedstrijd

Een zege met een minimaal verschil in doelpunten was het gevolg. “Ondanks de matige wedstrijd kwamen we halverwege de eerste helft op voorsprong via Bart Petter. Uit een hoekschop viel de bal voor zijn voeten en hij schoot hem knap binnen. De tweede helft probeerde DRC nog wel wat terug te doen, maar ze kregen niet veel kansen. Wij raakten vervolgens paal en lat, maar lieten het na om de wedstrijd te beslissen. Daardoor bleef het tot het eind toe spannend”, is de wedstrijdanalyse van de coach.

Koppositie

Door de overwinning heeft Lettele zich niet alleen verzekert van de tweede periode, maar staat het ook alleen aan kop in de Vierde Klasse D. Voorafgaand aan de wedstrijd moest de eerste plek nog worden gedeeld met DKB. Die ploeg trof Lemele afgelopen zondag en toen werd er met 2-2 gelijkgespeeld. Na dat duel was zowel het doelsaldo als puntenaantal gelijk. Na de winst op DRC bezit Lettele drie punten meer.

Klaas Mijnheer vindt dan ook dat zijn ploeg het kampioenschap binnen moet hengelen. “Wanneer je vier wedstrijden voor het einde bovenaan staat moet je dat zien vast te houden. Maar het gaat nog wel een hele opgave worden hoor. Simpelweg om het feit dat iedereen altijd van de bovenste wil winnen. Toch denk ik dat de druk meer bij onze enige concurrent ligt. Wij hebben namelijk een periodetitel en DKB heeft anders helemaal niets. We zullen het van zaterdag tot zaterdag gaan bekijken.”

Aanstaande zaterdag treft Lemele in eigen huis nummer laatst MVV’69. DRC kan Lemele een handje helpen, want juist zij treffen aanstaande zaterdag nummer twee DKB.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.