lemele slaat aanval dkb af

Lemele slaat aanval DKB af

Lemele heeft een aanval van medekoploper DKB op de koppositie af weten te slaan. In eigen huis eindigde het spannende titelgevecht in 2-2 al zal Lemele achteraf vooral balen dat het niet een grotere klap uitdeelde.

Vanmiddag om 14:30u was het dan zover. De absolute kraker in de 4e klasse D zaterdag tussen koploper Lemele en medekoploper DKB dat al wel een wedstrijd meer had gespeeld. Op sportpark ’t Zandeinde zou vanmiddag door Lemele een grote stap richting de titel gezet kunnen worden. DKB kon de koppositie bij winst overnemen van de thuisploeg.

In de beginfase was het van de kant van Lemele wat afwachtend. DKB nam het initiatief en werd daarvoor nog binnen het kwartier beloond. Jordy van Zandwijk zette de bezoekers in de 15e minuut op een 0-1 voorsprong, wat in die fase verdiend kon worden genoemd.

Na een half uur spelen kon de eerste kans voor Lemele genoteerd worden en het was meteen raak. Frank van Leusen bracht beide ploegen in de 31e minuut weer in evenwicht. Beide ploegen gingen vervolgens ook met deze 1-1 tussenstand de kleedkamer in na 45 minuten.

In de tweede helft kwam Lemele beter uit de kleedkamer dan het eerste bedrijf. Het trok het spel meer naar zich toe en wist al vroeg na rust het net te vinden. Aanvoerder Henri ten Kleij zette de thuisploeg in de 52e minuut op een 2-1 voorsprong.

Een kwartier voor tijd kreeg Ten Kleij vervolgens een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd namens Lemele naar zich toe te trekken. Hij mocht aanleggen vanaf elf meter maar de strafschop was deze middag niet aan hem besteed.

Na de gemiste strafschop bleef het in het laatste kwartier spannend. Lemele zocht naar de 3-1 om het duel te beslissen en voor DKB was het noodzaak om de 2-2 op het scorebord te krijgen zodat de titelstrijd na vanmiddag nog niet beslist zou zijn.

Uiteindelijk bleek DKB de gelukkige in de slotfase. In de 86e minuut scoorde het met hulp van Lemele-speler Sander Kleinlugtenbeld die zijn eigen doelman passeerde. Zo stond na negentig minuten spelen een 2-2 eindstand op het scorebord. Een eindstand waar gezien de gemiste strafschop en het eigen doelpunt Lemele het meest ontevreden over was na afloop.

De titelstrijd is zodoende nog niet beslist. Beide ploegen komen nu op 47 punten en Lemele heeft nog steeds een wedstrijd tegoed ten opzichte van DKB. Het doelsaldo van DKB ten opzichte van Lemele is wel wat beter (een verschil van +5). Tot het einde belooft het dus ongemeen spannend te blijven in 4D waar Lemele voorlopig nog steeds de beste papieren in huis blijft hebben. Volgende week gaat Lemele op bezoek bij DRC’12.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.