Home / archiefcentraal / leerlingen maken straat schoon

leerlingen maken straat schoon

Leerlingen van PCBS de Triangel in Witharen gingen maandag de straat op deze schoon te maken. Deze week doen 215 scholen mee aan de zwerfafvalcampagne Natuurlijk Schoon, een initiatief van ROVA. Zo’n 13.500 scholieren uit zestien gemeenten gaan de straat op om de omgeving van hun school schoon te maken. Wethouder Klaas Smid van de gemeente Ommen gaf maandag de aftrap voor de actie Natuurlijk Schoon.

Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, gingen de kinderen in de omgeving van de school zwerfafval opruimen. Ze werden daarbij begeleid door leraren en ouders. Het ingezamelde zwerfafval werd door ROVA opgehaald. In de gemeente Ommen doen dit jaar tien scholen mee aan de actie Natuurlijk Schoon. Door mee te doen aan een fotoactie kunnen de kinderen een feest voor de hele school winnen.

Natuurlijk Schoon is een samenwerkingsproject dat geïnitieerd is door ROVA. In samenwerking met zestien gemeenten, natuur- en milieuorganisaties, scholen uit basis- en voortgezet onderwijs en verenigingen, worden bestaande en nieuwe zwerfafvalacties gecombineerd om een zo groot mogelijk effect te hebben. Door de actie breed in te zetten en op te trekken met maatschappelijke organisaties, wordt de strijd met zwerfafval aangegaan. Op deze wijze zijn ROVA en de aangesloten gemeenten op weg naar een schone en duurzame leefomgeving. Meer informatie: www.rova.nl/natuurlijkschoon

Lees ook

Hoogste opbrengst kinderpostzegels voor De Triangel in Witharen

WITHAREN – Nout, Selwin en Sven van basisschool de Triangel in Witharen hebben gemiddeld de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.