Home / archiefcentraal / kunst om dalfsen bestaat tien jaar

kunst om dalfsen bestaat tien jaar

Het culturele seizoen wordt dit weekend geopend met een heuse uitmarkt op het evenemententerrein naast het gemeentehuis in Dalfsen. Van 13.00 tot 17.00 uur krijgt het publiek op twee podia en omringende kramen een blik op al het cultureels dat Dalfsen dit jaar cultureel te bieden heeft. Bovendien wordt de uitmarkt een gezellige aanvulling op het Oranjefeest. En er is natuurlijk het bekende kunst- en cultuurweekend op 2 en 3 mei.

Voor de tiende keer slingert er een lint van schilders, keramisten, beeldhouwers, ambachtslieden, pottenbakkers fotografen en andere kunstenaars door Dalfsen en omgeving. Op 52 kunstpunten in Lemelerveld, Dalmsholte, Hoonhorst, Oudleusen, Nieuwleusen en Dalfsen is, tussen 10.00 en 17.00 uur, kunst te zien van meer dan honderd kunstenaars. De kunstpunten zetten de (atelier)-deuren open om de bezoeker letterlijk een kijkje in de keuken van de kunstenaar te geven. Natuurlijk zijn de makers van de kunstwerken aanwezig en zij vertellen graag over hun werk en hun passie. Het evenement wordt verlevendigd door muziek en spel van lokale artiesten.

Kijk voor het programma van de uitmarkt en de deelnemende kunstpunten en kunstenaars tijdens het kunst- en cultuurweekend op www.kunstomdalfsen.nl en/of bemachtig de fraai uitgevoerde brochure. Deze is onder andere verkrijgbaar bij deelnemende kunstpunten, Mariani Schoen en Tas & Jopies Groene Wereld (Dalfsen), Kulturhus de Mozaiek (Lemelerveld), Heileuver (Dalmsholte), Molen Massier (Nieuwleusen), en Boerhoes & Kappers (Hoonhorst).

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.