Home / archiefcentraal / karlo slager vijfde tijdens ow races

karlo slager vijfde tijdens ow races

Het is de regionale coureurs niet gelukt om het podium te beklimmen tijdens de eerste OW race van het seizoen. In de supercup 600 deed Karlo Slager van START Nieuwleusen zijn startnummer 5 eer aan door ook op deze plaats te eindigen.

Slager vertrok in zijn debuut race, op een 600 cc, vanaf plaats zestien, dus maakte hij gedurende de race een flinke opmars. Het weekend was slecht begonnen voor hem, tijdens de training op vrijdag schoof hij de motor onderuit, hetgeen de monteurs vele nachtelijke uren sleutelen kostte. Vandaar dat de kwalificatietraining ook niet helemaal verliep zoals de coureur graag zou willen met die zestiende startplek tot gevolg. Ook de start verliep niet helemaal naar wens, maar met Henry Compagner in zijn kielzog reden ze op karakter door het veld naar voren. Slager kon zelfs de strijd nog aan gaan met de voorin meestrijdende Danny van der Sluis. Na veel stuivertje wisselen kon Slager zijn motor, als vijfde, net voor van der Sluis over de finish sturen, Compagner werd achtste. Van der Sluis en Compagner hadden stilletjes gehoopt op meer, maar konden toch leven met het resultaat in hun eerste seizoensrace

Dalfsenaar Joël Wienen kon door elektronica problemen zelfs geen trainingstijd neerzetten en moest zo de wedstrijd van de zijkant aanschouwen. Zijn broer Manuel Wienen, ook uitkomend voor het Oosterveens olie race team, reed een goed kwalificatie en eindigde net binnen de top tien op een negende plaats.

Eduard Troost uit Staphorst kon zijn ritme nog niet helemaal vinden en eindigde op een achttiende plaats. Vier coureurs uit de regio in de top tien tijdens de eerste race moet toch perspectief bieden voor toekomstige podiumplaatsen.

In de Procup 600 werd Hilco Borger uit Balkbrug als éénentwintigste afgevlagd.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.