jonge honden en ouwe rotten op oranjepop

Even noteren in de agenda: 25 april, zaterdag voor Koningsdag, Oranjepop! Het jaarlijkse opwarmertje voor Koninginnedag is alweer toe een de dertiende editie. Traditiegetrouw bestijgen twee bands het podium in de verwarmde tent op het evenemententerrein in de Koesteeg. Bang voor optrekkende kou? Geen paniek, de bodem van de tent bestaat volledig uit houten vloerdelen.

In deze dertiende keer heeft de organisatie een verrassing in petto. De lidmaatschapkaart van de Oranjevereniging, met daarop vier strippen voor de toegang tot het feestterrein op Koningsdag, kan ook gebruikt worden om een kijkje te nemen bij Tricklebolt en King of the World. Dat zijn namelijk de bands die gecontracteerd zijn voor dit jaar.

Dat Lemele en omstreken de rockwereld veel te beiden heeft bewijst Tricklebolt. Vijf piepjonge rockers, die de twee kruisjes nog moeten aantikken, maar wat een drive en wat een power! Op de setlist staat onder meer ‘My Generation’ van The Who. Tricklebolt is van twee generaties later. Roger Daltrey had de opa kunnen zijn van de kwajongens uit het bergdorp, maar is toch een inspiratiebron voor de band uit Lemele. Ook met andere covers van rockiconen uit de vorige eeuw, zoals Led Zeppelin, Deep Purple of Black Sabbath, bewijzen de belhamels hun passie voor krachtige, tijdloze rocksongs. Tricklebolt covert met diep respect voor de oude meesters, maar brengt de evergreens met energie en onstuimigheid die past bij de leeftijd van de muzikanten.

Na Tricklebolt is het in snelheid een tandje terugschakelen naar King of the World. De naam Erwin Java doet hordes gitaristen en bluespuristen ongetwijfeld kwijlen. Naast deze bevlogen snarenplukker bestaat deze blues-, rhythm & rootsband uit drummer Fokke de Jong, organist Govert van der Kolm en zanger/bassist Ruud Weber. Het in 2013 verschenen album ‘Can’t Go Home’ werd door de muziekpers omarmd en niemand minder dan het immer kritische muziek- annex voetbalorakel Johan Derksen wierp zich op als beschermheer van de band. Apetrots is de organisatie dat het dit ervaren kwartet heeft weten te strikken. Met een dijk aan podiumervaring in de pocket pakken de ervaren rotten van King of the World de tent ongetwijfeld met boter en suiker in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.