Home / archiefcentraal / hhc verliest bekerderby na penaltys

hhc verliest bekerderby na penaltys

HHC Hardenberg is door ‘buurman’ Excelsior’31 uitgeschakeld in het toernooi om de districtsbeker. Op sportpark de Boshoek waren de bezoekers het gelukkigst in het nemen van strafschoppen. In de reguliere speeltijd was het na negentig minuten 1-1 door doelpunten van Pol en Davina. Er werd tussendoor niet verlengd.

De avond begon voor HHC met een fikse tegenvaller. Rechtsback Sven Weustink viel in de warming-up geblesseerd uit en moest worden vervangen door Stijn Pol. Diezelfde Pol nam vervolgens de hoofdrol voor zich op in de eerste helft van de wedstrijd. Na ruim twintig minuten pakte de vleugelverdediger al vroeg in de wedstrijd een gele kaart. Slechts één minuut later noteerde hij de 1-0 op het scorebord door een perfecte voorzet van Gersom Klok tegen de touwen te schieten.

Nog voor rust moest Pol echter wederom aan de noodrem trekken en daarvoor kreeg hij zijn tweede gele kaart en dus rood. De kaart was het gevolg van een overdosis aan overtredingen bij de thuisclub die Exelsior-spelers hard aanpakten. Na 45 minuten ging HHC dan wel met een voorsprong de rust in, maar moest die de tweede helft met een man minder verdedigen.

Toen de bal eenmaal weer rolde duurde het niet lang voordat Excelsior iets terug deed. Binnen vijf minuten na de theepauze scoorde Davina de 1-1 voor de Rijssenaren uit een voorzet van Adi Draganovic. In tegenstelling tot de verwachting van velen kon Excelsior met een man meer niet doordrukken. Het was juist HHC die daarna de beste kansen creëerde. Door met tien man collectief goed te verdedigen en uitstekend gebruik van de counter was HHC levensgevaarlijk. De thuisclub had de wedstrijd dan ook naar de hand kunnen zetten en moeten beslissen.

Penalty’s

Zover kwam het echter niet en daardoor moesten penalty’s uitsluitsel geven. Zowel de spelers van HHC als van Excelsior’31 bleken enorm koelbloedig. De eerste zeven strafschoppen werden namelijk allemaal geraakt. Kobussen en Vloedgraven misten daarna beiden waardoor het 7-7 bleef. HHC’er Ypenburg volgde het voorbeeld van dat duo waarna Rob ten Hove Exelsior een ronde verder schoot.

Excelsior mag door de zwaarbevochten overwinning aantreden in de halve finale van de districtsbeker en volgend seizoen een gooi doen naar de KNVB beker.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.